2.000 visitants passen per l’Espai Cultural el primer any

L’Espai Cultural de Junts per Tiana va néixer el 12 de setembre del 2019 com a punt neuràlgic de la cultura del poble. El local, preparat com a galeria d’art, sala de conferències i concerts de petit format, ha esdevingut punt de trobada durant els primers mesos de vida.

Per l’Espai Cultural ha rebut gairebé 2.000 visitants durant els mesos de setembre del 2019 al març del 2020, just abans del tancament pel confinament arran de la pandèmia Covid-19.

 

Durant els primers mesos s’hi van programar 4 exposicions, entre les que hi ha la mostra col·lectiva ‘Alegria’ d’artistes locals, una subhasta solidaria amb obres d’Helena Carreras, que va recollir més de 700 euros per al Banc d’Aliments, contes de por per als infants durant la vigília de Tots Sants i la menció honorífica a les dones a Dolors Solà, a banda de la xocolatada de Reis, el vermut de Sant Bru, reunions d’entitats i les assemblees de Junts per Tiana.

Dolors Solà rebent la menció honorífica amb Isaac Salvatierra, Susanna Capell i Marina Perejuan.

8 mesos, 2.000 persones

Exposició ‘Alegria’

Durant el mes que es va poder visitar la mostra d’artistes locals, més de 500 persones han visitat l’exposició ‘Alegria‘. La mostra col·lectiva d’artistes locals ha servit per inaugurar l’Espai Cultural que Junts per Tiana vol compartir amb tot el poble, i en especial amb entitats, col·lectius, associacions, artistes i professionals que necessiten un local per desenvolupar la seva creativitat i donar-la a conèixer.

Artistes convidats a l’exposició Alegria amb la directora de l’Espai Cultural, Núria Fàbregas.

13 artistes de Tiana, reunits per primer cop, han donat forma a aquesta exposició col·lectiva que obre l’Espai Cultural de Junts per Tiana. Els germans Santilari, Marc SoldevilaLola Anglada, Josep Ma Galceran ‘Fletxa‘, Mario Tarragó, Elena Llongueras, Roger, Lluc i Guillem Llimona, Joel Yeste, Bianca Batlle Nguema i Tomàs Atienza. Tots beuen, en part, de l’Àlvar. Padrí i mecenes, referent de molts d’ells, Àlvar Suñol, un dels pocs artistes modernistes vius, encomana l’ofici i la passió per la tècnica als seus deixebles i els porta cap a l’expressionisme i el realisme. Les 24 obres exposades n’han estat una mostra.

Subhasta Solidaria amb obra d’Helena Carreras

El Nadal del 2019-2020 vam fer la primera subhasta solidària d’art amb obres d’Helena Carreras que van estar exposades durant una setmana.

Els beneficis, més de 700 euros, es van destinar a les cistelles de Nadal del Banc d’aliments.

 

Exposició ‘Estimada Tia Anna’

En motiu del 8M, dia de la dona, l’Espai Cultural va inaugurar l’exposició “Estimada tia Anna” i i va lliurar 1ª Menció Honorífica Feminista.

La història de Tiana és la suma de milers de petites històries individuals, de personatges, alguns anònims, altres de més populars, que amb la seva dedicació han anat construint pas a pas la vila que avui coneixem. I és que som com som gràcies en bona part als que ens han precedit.

El paper de la dona a Tiana, igual que en altres municipis, ha quedat tapada al llarg dels anys i amb una manca de visibilitat, segons l’època, difícil de trencar. El poble s’ha anat transformant i amb ell la posició de la dona en la societat. Però al llarg dels segles diferents dones han marcat part de la història local.

El confinament per la Covid-19 va obligar al tancament de l’exposició 4 quatre dies després de la seva innaugració. La mostra es tornarà a exposar aquest 2021.

Un 2021 ple de cultura

L’Espai Cultural, ha reobert aquest mes de desembre, adaptat a les mesures Covid-19, amb l’exposició “La Meva Tiana” de Teresa Soldevila, per la que han passat més de 100 persones.

L’espai de cultura de Junts per Tiana és un dels eixos centrals per fer el poble viu. Aquest 2021 volem omplir el poble de cultura. Una de les funcions de l’espai és donar cobertura als artistes locals i professionals. Per això estem preparant un cicle d’exposicions d’artistes locals que inaugurarà Mario Tarragó. La mostra es podrà visitar del 26 de febrer al 14 de març.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.