L’ex alcalde Emíli Muñoz presenta el seu llibre a l’Espai Cultural

El pròxim 20 d’abril, a les portes de Sant Jordi, l’ex alcalde Emili Muñoz presenta el seu llibre “Una manera de veure el món. Teresa Lleal 1940-1988” editat pel Museu de Badalona.

La vida de la Teresa Lleal, reflex d’una etapa de la història de Badalona i de Catalunya, fou sacrificada, innovadora i pionera. En el llibre s’hi repassa l’origen de l’escola activa catalana, els moments claus de la resistència a la dictadura i de la recuperació de la democràcia, els primers ajuntaments democràtics, i els primers plans de normalització del català. S’hi mostra també el protagonisme de les dones pioneres que trencaren els límits del franquisme i establiren nous models de família i de relacions de parella.

 

Emili Muñoz va ser alcalde de Tiana del 2007 al 2011. Va promoure la candidatura Gent pel Progrés de Tiana que va irrompre a la vida política tianenca el 1999. El lligam amb l’educació de Muñoz es transmet en el seu llegat com a alcalde amb la construcció del nou edifici de l‘Escola Lola Anglada i l’Institut Tiana, així com l’Escola Municipal de Música i Dansa.

El llibre, editat el 2021, es va presentar al Museu de Badalona, amb el periodista Enric Juliana, Roser Vila, exdirectora de l’Institut Municipal de Badalona; Coloma Lleal, escriptora i germana de la protagonista del llibre; Isidor Marí, primer directiu de Cultura responsable dels primers plans de normalització del català introduïts per la Teresa a Badalona i el mateix autor.

 

La presentació del llibre es farà el dimecres, 20 d’abril, a les 19 h a l’Espai Cultural.

Durant l’acte es podrà comprar el llibre, gràcies a la col·laboració de la llibreria Saltamartí de Badalona, i l’Emili Muñoz el signarà.

El llibre estarà disponible, també, per Sant Jordi i durant el matí es farà la signatura de l’autor.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.