Junts per Tiana i PSC acorden limitar l’augment de l’IBI al 12%

Junts per Tiana i el PSC han arribat a un acord per garantir la sostenibilitat econòmica de l’Ajuntament de Tiana i reduir l’efecte immediat sobre la pressió fiscal cap a les famílies. Les dues formacions han acordat diferir en dos anys l’augment de l’IBI, de manera que l’increment per al 2024 quedi limitat al 12%.

L’acord arriba després que el PSC hagi estat el primer grup en presentar reclamacions a l’ordenança de l’IBI en el període d’informació pública. Un tràmit indispensable per a fer la modificació i l’únic que preveu la llei per a fer efectiu l’augment esglaonat de l’IBI en dos anys per fixar l’increment del 12% per al 2024.

La proposta de Junts per Tiana i PSC inclou la creació d’un grup de treball per fer un seguiment de l’estat d’execució del pressupost i obre la possibilitat de l’acord a la resta de grups municipals en el marc del període d’informació pública de les ordenances fiscals.

L’acord s’ha signat aquest dissabte en el marc de les negociacions anunciades pel govern municipal, tant als grups durant les reunions prèvies com als plens i al butlletí municipal Plaça de la Vila, que preveien la possibilitat de modificar la proposta inicial durant el període d’al·legacions. El període d’al·legacions acaba l’1 de desembre.

La Diputació de Barcelona ha anat advertint en reiterats informes de la necessitat d’ajustar l’IBI per fer front a la caiguda progressiva d’ingressos volàtils com l’impost de construccions (ICIO) i de la plusvàlua, una situació que s’ha vist agreujada per l’augment de la factura elèctrica i de gas, i dels costos dels serveis per la inflació.

  ACORD_PER_GARANTIR_LA_SOSTENIBILITAT_ECONMICA_DE_L.pdf (116,3 KiB)

Eulàlia Serrat, durant la intervenció en el ple de constitució del nou Ajuntament de Tiana

Eulàlia Serrat, portaveu de Junts: “El compromís amb el diàleg i el consens del nostre grup municipal és total”

Alcalde, regidores, regidors, poble de Tiana.

Junts per Tiana volem agrair la confiança que ens ha fet aquest poble i volem transmetre l’enorme responsabilitat amb què entomem aquest mandat. Aquesta responsabilitat s’ha de concretar en feina, feina i més feina que faci d’aquest poble un lloc encara millor per a viure-hi.

El govern municipal té un paper prominent en aquesta feina, però el Ple, també: aquest és l’espai en què cal que remem en una mateixa direcció sempre que sigui possible, l’espai per buscar enteses i consensos per als grans temes i també l’espai per discutir, en el millor sentit de la paraula, tot allò que sigui necessari per prendre les millors decisions per al nostre poble.

El compromís amb el diàleg i el consens del nostre grup municipal és total: ho és el dels que som aquí asseguts i també el de tota la resta de la gent de Junts per Tiana. I la responsabilitat i el compromís amb el poble, amb tot el poble, en aquest mandat que ara comencem són absoluts.

L’any 2015 un grup de tianencs i tianenques buscava alcalde. Així va començar l’embrió del que acabaria sent una agrupació d’electors, una fórmula política inèdita fins aquell moment a Tiana que va implicar la ciutadania des del principi, ja que sense l’aval, les firmes dels veïns i veïnes, no es podia optar a presentar-se a les eleccions.

Aquesta és la història d’un grup de veïns i veïnes que van decidir treballar pel seu poble des de l’Ajuntament, amb una agrupació d’electors que, amb 8 anys, ha arribat al govern assolint la majoria absoluta. Conscients de la responsabilitat que suposen els resultats electorals i la confiança que hem rebut, seguirem treballant per Tiana des del govern com sempre ha fet Junts per Tiana. Treballarem des del govern tocant de peus a terra, amb honestedat, dedicació, humiliat i amb mà estesa tant als altres grups com a tota la ciutadania.

Junts per Tiana va entrar al consistori amb 2 regidors, l’Isaac i la Cristina, que durant quatre anys a l’oposició van posar els fonaments de l’agrupació d’electors. La seva feina constant ens ha servit de guia i aprenentatge a la resta de membres de l’agrupació d’electors i als qui avui entrem com a regidors i regidores gràcies a la confiança que ens ha donat el poble de Tiana per governar.

Des del primer dia Junts per Tiana ha treballat per fer del poble un lloc on viure millor. Per fer de Tiana un poble que miri endavant sense perdre els seus orígens. Que respecti el que tenim i el que ens fa singulars, però que també aposti per noves maneres de governança i gestió, més eficients, més efectives i més properes a la ciutadania. Un poble modern i que alhora abraça el seu passat i l’explica perquè no es perdi.

Tenim a les nostres mans la Tiana del futur. Ara és l’hora d’entomar els grans reptes per fer de Tiana un poble millor i per acostar l’Ajuntament al poble. Un ajuntament que escolta i que entén els seus veïns i veïnes.

Gràcies i visca Tiana.

Recollida de firmes

El 5 d’abril comença la recollida de firmes per a poder-nos presentar a les eleccions. Les agrupacions d’electors i electores són figures legalment reconegudes per la llei electoral que aglutinen un grup de ciutadans que concorren a les eleccions municipals. Una llista cívica que, a Tiana, necessita l’aval de 100 signatures.

Llegir més

Engeguem motors

Aquest dimecres, 5 d’abril, Junts per Tiana engega el nou camí cap a les eleccions municipals del 28 de maig. L’agrupació d’electors presenta públicament el candidat, l’actual alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, i tot l’equip que l’acompanyarà en aquests comicis locals. 17 tianencs i tianenques, veïns i veïnes del poble, de totes les edats, de totes les Tianes. 17 candidats que mostren una Tiana diversa i que reforça l’equip de l’actual grup municipal al govern des de l’abril del 2022.

Llegir més

Isaac Salvatierra, candidat a les eleccions municipals per Junts per Tiana

L’Assemblea de Junts per Tiana ha votat a l’actual alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, perquè torni a encapçalar la llista per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’agrupació electoral afronta la seva tercera campanya electoral des del govern de Tiana i després d’haver guanyat les eleccions del 2019 amb 1378 vots i, obtenint 5 regidors. L’agrupació electoral va guanyar a tots els col·legis electorals.

Llegir més

L’obra de Daniel Aixelà torna a l’Espai Cultural

Aquest divendres, 1 de juliol, a les 18:30h inaugurem l’exposició “Maquia, esculls i erm” de Daniel Aixelà. L’autor torna a l’Espai Cultural després de l’èxit de la seva exposició “Fruites” de la temporada passada.

L’exposició es pot visitar fins el 16 de juliol. Els dies de cada dia de 17 h a 20 h. I el cap de setmana d’11 h a 14 h.

Llegir més

Sant Jordi, a l’Espai Cultural

Els autors tianencs tornen a l’Espai Cultural aquest Sant Jordi. Vuit autors surten al carrrer el 23 i 24 d’abril. La terrassa de l’Espai Cultural acollirà, a més, la signatura de llibres de Quima Utrera, Ferran Vallespinós, Emíli Muñoz, Roger Tartera, Jordi Ferrando, Astrid Izquierdo i Bea Puerta.

Dins, omplirem l’espai del perfum tianenc. Volem respirar primavera i Tiana i per això l’Esperança Casas del Jardí Secret ha preparat una mostra de perfums “Tiana en essència“.

Com a novetat, aquest any, tindrem els llibres guanyadors del premi Agustí Vehí del Tiana Negra i un racó de lectura dedicat a Pau Riba on es podran trobar els seus llibres.

Un any més tindrem l’edició especial de Sant Jordi de Celler Quim Batlle i les joies en forma de rosa de plata d’en Pauet Riba.

Llegir més

Isaac Salvatierra, alcalde de Tiana

Avui el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha estat investit alcalde de Tiana.

En el ple de la moció de censura i amb els vots dels regidors i regidores de Junts per Tiana, PSC i Junts per Catalunya, Salvatierra ha estat proclamat alcalde i ha promès el càrrec “per poder servir al poble de Tiana”.

Amb la proclamació del nou alcalde, Isaac Salvatierra, comença ara una nova etapa política que recull “la necessitat de fer viu i d’empoderar el nostre poble”.

 

Llegir més