El punt de partida de Junts Tiana és la plataforma Km0. Vam imaginar que podíem treballar pel nostre poble d’una manera diferent a com ho havíem fet fins ara. I vam decidir deixar de ser espectadors per arremangar-nos i buscar com fer una Tiana millor.

La gran majoria del grup impulsor ja havia treballat per Tiana des del món associatiu i va creure que calia fer un pas més per tenir la Tiana que ens mereixem. Inclusiva, respectuosa amb els orígens i l’entorn, atrevida i sense por d’aplicar nous coneixements i noves maneres de fer. Responsable, vertebradora i amb motors econòmics que garanteixin un poble per viure i treballar-hi. Un poble viu.

Per a nosaltres és bàsic escoltar i saber com veuen el poble els tianencs i tianenques, quines necessitats tenen i quines possibles solucions els volten pel cap. També és fonamental l’opinió dels tècnics sobre diferents matèries per tirar endavant projectes realistes.

Ho volíem fer junts i per això vam crear un procés participatiu que ha servit per fer una radiografia de la situació actual en diferents àmbits i per recollir un sac ple de propostes. Tot plegat, és la base del nostre programa electoral i del model de poble que defensem.

El projecte Km0 es va presentar el 17 de gener a la Sala Albéniz davant més de 100 persones i va anar precedit per la campanya ‘Es busca alcalde‘. Durant les jornades de treball que van durar quatre mesos es van recollir més de 100 propostes.

 

 

La plataforma ciutadana Km0 va ser el punt de partida per repensar Tiana i també el fonament d’aquesta agrupació d’electors. L’assemblea és qui ha posat els pilars amb el codi ètic i qui ha marcat el camí cap a les eleccions municipals decidint el format de la llista, el nom de la candidatura i escollint el cap de llista.

Km0 es va quedar en el punt de partida per fer un pas endavant, Junts, cap el govern municipal.