Més de 5.000 persones han passat per les exposicions de l’Espai Cultural

L’Espai Cultural ha tingut més de 5.000 visites des que el setembre del 2019 vam obrir aquest local al centre del poble pensat per a fer el poble més viu. Apostem per la cultura i pels artistes locals. Perquè la cultura no és un luxe i perquè, ara més que mai, la creació, el talent, l’enginy, l’art, necessiten un impuls encara més gran. La cultura ens fa més grans i més savis.

L’exposició més visitada va ser “Alegria“, la mostra col·lectiva dels artistes de Tiana amb la que es va inaugurar la sala. Va rebre més de 500 visites i va comptar amb 15 artistes.

 

 

Que la força t’acompanyi” la primera exposició dedicada als nens i nenes va rebre 380 visitants. L’exposició va convertir l’espai en tres ambients diferents on es va recrear el món de Harry Potter, Star Wars i Jurassic Park gràcies als Legos de Pol Duarte.

 

La història de les masies de Tiana de Josep Salvatierra i Xavier Rodrigo va portar 350 visites durant el mes de setembre del 2021 amb l’exposició “Les cases pairals de Tiana“. Junts per Tiana va obrir la temporada a l’Espai Cultural amb una exposició històrica que rememorava el passat de les masies de Tiana. Ara fa 40 anys, el 10 de setembre del 1981, s’inaugurava a l’antiga escola situada on ara hi ha la policia local l’exposició fotogràfica “Les cases pairals de Tiana“. Les fotografies de Josep Salvatierra van donar pas a un llibret escrit per Xavi Rodrigo, que recull el passat de les cases pairals del poble. 40 anys després vam tenir la sort de poder recuperar les fotografies en una reedició de l’exposició i es va reeditar el llibre.

 

 

Des que vam obrir l’Espai Cultural han exposat 26 artistes. Teresa Soldevila, Mario Tarragó, Ricard Aymar, Pauet Riba, Marc Soldevila, Enric Monreal, Daniel Aixelà, Bianca Batlle, Elena Carreras que han fet l’exposició de la seva obra a més de participar en les mostres col·lectives conjuntament amb Àlvar Suñol, Pere i Josep Santilari, Josep Mª Galceran “Fletxa”, Lola Anglada, Tomás Atienza, Elena Llongueras, Joel Yuste, Roger, Lluc i Guillem Llimona, Raimon Sunyer,  Jordi Santamaria, Miquel Gelabert, Àlex Cervantes, Ana Ferreira i Claudia Winter.

L’Espai Cultural, amb l’artesania

No entenem l’art i la cultura sense els artesans. Per això durant aquests prop de tres anys l’Espai Cultural també ha acollit les mostres de l’arfebre joies Pauet Riba, la perfumista Esperança Casas, l’artesa de fusta i ferro Daniel Ramos i la Cristina Martorell de Melmelària.

Les lletres i la música

Durant tres dies, el 23, 24 i 25 d’abril del 2021, en motiu de Sant Jordi es van poder fullejar i comprar llibres i música d’autors tianencs, alguns d’ells ja fora de mercat, a l’Espai Cultural, en unes jornades dedicades a les lletres tianenques.

Una festa de les lletres amb alguns dels autors presents per signar els seus títols com Pau Riba, Ferran Vallespinós, Joaquima Utrera, Astrid Izquierdo, Roger Tartera, Pauet Riba,  Bea Puerta “La Suelta” i Caïm Riba que va presentar el seu disc “Llunes de Plutó” premiat ara pel públic en els Premis Enderrock.

 

 

Nous projectes

A més, durant els mesos amb la sala tancada a causa de la Covid-19, vam posar en marxa la iniciativa Queda’t a casa, l’espai de la Tiana confinada, amb tota mena d’activitats culturals. També es va inaugurar l’exposició virtual Estimada tia Ana i l’espai virtual Visca la Festa Major!

La pandèmia ens va fer replantejar la programació però mica en mica l’Espai Cultural es va obrint a noves activitats que volen abraçar totes les disciplines artístiques com la música, el teatre, les lletres… De fet, Sant Jordi va ser un aparador dels escriptors locals.

L’Espai Cultural està obert, però, també a ser un batec social i seu de conferències, tallers i cursos, com el taller de música VIP per a nens i nenes que vam ajudar a impulsar.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.