• Visca la Festa Major!

 

Tiana es queda sense Festa Major aquest any arran de la pandèmia de la Covid 19. Però no volíem deixar passar el moment de viure-la d’alguna manera. O, potser, més ben dit, de reviure-la. Reviure tots aquells moments que cada un de nosaltres guardem i descobrir els records de la festa que ha anat movent el poble al llarg dels anys.

 

DISSABTE 12 DIUMENGE 13 DILLUNS 14 DIMARTS 15  DIMECRES 16
 

A banda dels anys de la Guerra Civil, Tiana només s’havia quedat sense Festa Major l’any 1964. Tot i així, un grup de tianencs van muntar un tocadiscos al carrer del Centre per fer-hi el ball de festes. Recordant, també, aquella iniciativa, volem mantenir viu l’esperit de la festa del poble dedicada a Sant Cebrià. Ho farem fins al 16 de setembre, Sant Cebrià, patró de Tiana, i dia del castell de focs.

 

Us convidem a viure una Festa Major diferent que mai haguéssim volgut que fos així. Us convidem a reviure records de festa. De quan els nostres avis corrien amb les bicicletes carrer Lola Anglada avall amb una llança i amb una cinta a la punta. De quan la cursa de cintes donava pas al ball de migdia, el Sarauet. Records de la Sala Giralt, quan s’hi feia el ball, i dels primers envelats tant i tant retratats per en Frasquito.

 

D’aquells anys de “corrides” de toros a la plaça dels enamorats i del ball de casats a l’envelat que hi havia on ara hi ha el sindicat. Records per la festa del 1964 que mai hagués estat sense un tocadiscs i un ball improvisat al carrer del Centre. Records de regidors de Cultura i comissions de festes que han fet d’idees noves, tradició: el concurs de paelles, correfoc, pregó, el dia el circ…

 

 

Records pels regidors Jaume Soler, Carles Casanovas, Lluís Carreras, Maria de Gàdor Ayra, Francesc Riera, Abel Queralt, Ferran Pascual, Núria Blasco… Records per aquella nit del 1990 seguint la cursa de Carles Cardús que anys més tard faria el seu pregó amb “olor a oli cremat”. Pel pregó d’en Bartomeu Puig, que mai s’acabava, i pel d’en Pau Riba en forma de carta a la seva estimada ‘Tia Anna’. Records de pregons que omplen la plaça, com el d’en Juanitu en nom de can Boter, d’Enric Canals, director de TV3, o d’en Josep Cuní, amb xiulada inclosa. Records pel primer “visca Sant Cebrià” d’en Josep Maria Tòffoli.

 

Volem mantenir viu l’esperit de la Festa Major. Ho farem fins al 16 de setembre, Sant Cebrià, patró de Tiana

 

Records per aquella Festa Major sense camp de futbol vell i amb carpa de circ a la Cansalada. Records per aquell envelat del fred i records pels espectacles de pit i cuixa amb la Maña. Records per totes les generacions que reinventen la festa: pels joves que l’any 1987 entren a la comissió de festes amb la guerra de pa mullat, les 24 hores de ball… Els que l’any 2005 fan viu el Mascaró i els que l’any 2015 s’inventen una nova festa ‘descorxada’.

 

Homes i dones que han lluitat per la Tiana viva, per fer viva la festa. La riquesa d’aquest poble i el seu moviment associatiu és un gran tresor. Aquesta és l’autèntica dimensió de la història.

 

Malgrat tot, visca la Festa Major!

 

 

Com sona la teva Festa Major?

Entra a la llista i afegeix cançons!