Maria Dolors Solà, 1a Menció Honorífica Feminista de Junts per Tiana

Junts per Tiana ha lliurat a Maria Dolors Solà i Graells la 1ª Menció Honorífica Feminista de Junts per Tiana. El nomenament té l’objectiu de promoure la visibilització i reconeixement del de la dona en la història municipal i en la vida de l’àmbit local per tal de fomentar i construir una societat més igualitària, feminista i de drets fonamentals.

Dolors Solà fa fundar l’any 1976 a Barcelona el Club Do-na. La Dolors és un referent del feminisme, que ha aplegat al seu voltant, al Club Do-na, dones com Montserrat Roig, Magda Oranich, Carme Valls, Marta Pessarrodona…. El Club era un viver de cultura i feminisme. L’any 1976 crea les Primeres Jornades Catalanes de les Dones. A Tiana, la Dolors coneixeria en Josep Canals, que estava impulsant l’Agrupació Amics de la Sardana. La seva passió per la sardana l’ha portat a ensenyar a puntejar a les darreres generacions de tianencs i tianenques des de l’Escola de Música i Dansa i la Llar de les Persones Grans. I des de fa 17 anys que organitza l’únic concert dedicat a les dones compositores de sardanes de Catalunya a Tiana.

 

El lliurament del guardó es va fer durant la inauguració de l’exposició ‘Estimada tia Anna’ on l’actriu tianenca (Les de l’Hoquei, TV3) va llegir el manifest. Durant el primer cap de setmana, 100 persones han visitat l’exposició que recull diversos fets històrics de Tiana a través de les seves dones, des de principis del s.XX fins l’actualitat.

 

Dotze dones de Tiana. La seva lluita feminista i el seu impacte en la història local. Una petjada d’emprenedoria, progrés i dignitat inesborrables.

Montalegre Vilà Cuní

Montalegre Vilà Cuní

Recupera l'Aplec de l'Alegria

Lola Anglada Sarriera

Lola Anglada Sarriera

Dibuixant i narradora infantil

Dolors Solà Graells

Dolors Solà Graells

Fundadora del Club Do–na

Consol Rosés Garcia

Consol Rosés Garcia

Fundadora del Club Patinatge Tiana

Elionor Canas Vázquez

Elionor Canas Vázquez

Directora de la Societat Coral Joventut Tianenca

La dona a l'Ajuntament de Tiana

La dona a l'Ajuntament de Tiana

20 dones han estat regidores des de la instauració de la democràcia

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.