• Dissabte, 12 de setembre

    Visca la Festa Major!

DISSABTE 12 DIUMENGE 13 DILLUNS 14 DIMARTS 15  DIMECRES 16
 

 

La festa major de 1955

L‘any 1955 la comissió de festes es deia ‘comisión oficial’ i estava formada pels regidors de l’Ajuntament, un representant de la Jefatura Local del Movimiento i dotze representants del Casino de Tiana i del poble.

L’alcalde era Antoni Aixelà i entre els membres de la comissió hi havia Antoni Furquet, Jacint París, José Vergés, Jaume Llivina i Carlos Llaudet. Hi havia envelat, ball de tarda i de nit, concerts i el festival de varietats.

 

Memòria oral: “Primer, segon: Cardús campeón!”

L’any 1990 Carles Cardús es jugava el campionat del món. Mentre Tiana estava en plena Festa Major, el motociclista tianenc corria la cursa pel títol. L’envelat es va transformar en un circuit amb pantalles gegants per poder seguir de matinada la cursa que tenia lloc a Austràlia. La carpa es va quedar petita, plena a vessar.

Cardús en tenia prou quedant en segona posició, d’aquí el crit d’ànims: “primer, segon, Cardús campeón”. Però se li va trencar la palanca del canvi i va haver d’abandonar. John Kocinski va guanyar. Tiana va viure unes hores d’emoció i de cops de colze per veure la pantalla gegant, tal com recorda la Fe Merlos.

Els anuncis

Els programes de Festa Major es pagaven amb les col·laboracions dels socis de l’envelat i els comerços. Alguns dels anuncis ara són autèntiques joies del passat.