El resum de l’any 2021

Ara fa un any que l’Ajuntament va entrar en caiguda lliure. La introducció de vots per part de l’alcaldessa manipulant els pressupostos participatius va desencadenar una crisi i un seguit de despropòsits polítics fins ara mai vistos a la historia local, que ha acabat en un govern en minoria, aliat amb una regidora trànsfuga, i amb la renúncia del secretari municipal només dos mesos després d’accedir al càrrec.

 

En 90 anys d’història, l’Ajuntament de Tiana ha tingut 3 secretaris municipals. En els últims 9 mesos de l’actual govern, també n’ha tingut 3. La dada és prou significativa per veure en quin moment es troba el consistori i el poble. La paràlisi institucional afecta el dia a dia del poble, que afronta l’any 2022 sense pressupostos. L’equip de govern encara no n’ha dit res als grups.

El resum d’aquest any 2021 a nivell polític el centra el trencament d’un govern que tenia una àmplia majoria.

 

Al març va sortir-ne Junts per Catalunya i a l’octubre el PSC. Al setembre Marta Guàrdia es feia trànsuga per evitar una possible moció de censura amb un tripijoc que considerem un frau de llei, que hem denunciat i que ha estat objecte d’un informe del secretari, que, a hores d’ara, en el moment de signar l’article, tot i estar fet i tenir el dret legítim de poder-lo consultar, se’ns ha negat reiteradament.

 

El 2021 ens deixa el cas del tomàquet, la crisi agreujada a la residència municipal, un cos de la policia local cada cop més sota mínims (sense efectius ni mitjans), uns carrers bruts i unes arques municipals cada cop més buides amb una estructura municipal que pateix les males formes i el mal govern.

Marta Martorell no té la legitimitat per governar. Ni va guanyar les eleccions, ni té el suport dels partits que la van investir. Amb 4 regidors i una trànsfuga allarga el seu mandat a cop de contractes menors, decrets i judicialitzant la política.

Una manera de fer que tampoc havíem vist mai i que no li està sortint gens bé a l’alcaldessa, que veu com totes les lluites que porta als tribunals les perd: el cas del tomàquet, arxivat; el desterrament d’un veí, recorregut i guanyat pels familiars; la denúncia als Mossos sobre la residència, arxivada. Fins i tot l’Autoritat de Protecció de Dades va fer tancar el grup de whatsapp municipal perquè incomplia la normativa. I encara falta la resolució de l’Antifrau que investiga el Cinegate.

Però hi ha sortida. A diferència d’altres cops, l’oposició té la clau per fer un canvi de govern i els vots per aconseguir-ho.

No fer la moció de censura seria ser còmplice del desgovern que pateix Tiana i la seva bona gent.

 

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.