Comunicat de Junts per Tiana en relació al procés de votació dels pressupostos participatius

Junts per Tiana ha rebut diverses queixes de veïns i veïnes de Tiana arran d’un missatge que un regidor de l’equip de govern ha enviat als veïns en diversos grups de Whatsapp amb el text següent:

 

“Bon dia dimarts dia,15 s’acaben les votacions als pressupostos participatius, teniu la oportunitat de tenir cine a Tiana, si no podeu votar si em trameteu nom, cognoms, DNI, data de naixement i lo que voleu votar os incloc en la votació”.

 

El missatge de Whatsapp, enviat directament per un regidor del govern municipal en diversos grups de Whatsapp, constitueix una vulneració de la pròpia essència dels processos participatius i planteja diversos interrogants, que cal aclarir.

 

  • Quines garanties democràtiques té el procés participatiu perquè no pugui ser manipulat pels regidors i regidores del govern?
  • És normal que un regidor de l’equip de govern intenti influir sobre un dels projectes sotmesos a votació en els pressupostos participatius?
  • Quants missatges s’han enviat? Quants regidors del govern els han enviat?
  • El reglament impedeix que els partits polítics puguin presentar propostes als pressupostos participatius (perquè ja tenen la via política per fer-ho). És normal que s’hi inclogui un projecte del govern municipal com la construcció d’un cine a la Sala Albéniz?
  • És normal que un regidor de govern pugui introduir manualment les dades de la ciutadania en la votació dels pressupostos participatius?
  • Algun regidor de govern ja ha introduït dades de tercers al sistema?
  • Si ho ha fet, s’ha demanat consentiment explícit a la ciutadania, d’acord amb el que estableixen la llei i els reglaments vigents sobre la protecció de les persones físiques en relació al tractament de dades personals?

 

Fins que no s’aclareixin aquests dubtes i es demostri que el procés s’està fent amb totes les garanties democràtiques, Junts per Tiana reclama a l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, que aturi, i si s’escau invalidi, el procés de votació de les propostes dels pressupostos participatius. Junts per Tiana demanarà explicacions als regidors i regidores de l’equip de govern en el proper ple municipal.

Et pot interessar

Un Comentari

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.