Comunicat de l’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana sobre la situació a la Residència Municipal

Davant el comunicat de 41 familiars de residents de la Residència Municipal Sant Cebrià de Tiana en què fan pública una denúncia contra el govern municipal davant el Govern de la Generalitat, el Síndic de Greuges i la Fiscalia per “abandonament, desatenció, negligència, manca d’informació i resposta, mala gestió i direcció i manca d’actuació davant una situació de perill imminent” a la residència municipal, l’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana demana una reunió urgent de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Tiana i la dimissió immediata de l’alcaldessa, Marta Martorell, per deixadesa de funcions i per la mala gestió de la residència.

Junts per Tiana troba molt greu que, tal com denuncien les famílies, l’alcaldessa de Tiana trigués 13 dies a donar hora als afectats, i que després suspengués la reunió el mateix dia, el 28 de juliol, i la posposés fins després de vacances, davant la denúncia de “perill imminent” que havien fet per escrit. La situació a la residència no és nova. No es poden obviar els antecedents: la mort de 31 residents durant els pitjors mesos de la pandèmia, la intervenció de la Generalitat arran de la gestió del Covid-19 i una investigació oberta de la Fiscalia.

 

 

Junts per Tiana assumeix les demandes que fan els propis familiars en un escrit en privat (al marge del comunicat) que han adreçat a tots els regidors i regidores del ple municipal i reclama estudiar-les en una reunió urgent (presencial o telemàtica) de la Junta de Portaveus. Les demandes dels familiars són les següents:

 

  • Que s’adoptin, sota la tutela dels regidors i regidores de l’Ajuntament de Tiana i amb la participació dels familiars, les mesures que siguin necessàries davant de la situació d’alarma social i perill imminent que pateix la Residència Municipal Sant Cebrià, amb l’objectiu de solucionar urgentment la situació de mala direcció i gestió.
  • Que s’implementi urgentment un sistema d’informació als familiars, de visites, contactes telemàtics de familiars i residents i de millora d’alimentació, ja que actualment la direcció de la residència aplica un sistema opac perquè no es vegi la mala gestió.
  • Canviar la direcció i gestió de la residència, que ara recau en la regidora Marta Guàrdia.
  • La reprovació de Marta Martorell com a alcaldessa de Tiana per la manca de resposta a la denúncia de perill imminent.
  • Estudiar de manera urgent les vies legals i pressupostàries de canvi de gestió de la residència a una nova empresa gestora.
  • Impulsar una auditoria urgent de la Generalitat de Catalunya de direcció i gestió de la Residència Municipal basada en les denuncies dels familiars dels residents i, si escau, que es demanin responsabilitats.

 

El grup municipal de Junts per Tiana, primera força del ple de Tiana amb 5 regidors i regidores, traslladarà totes aquestes demandes al proper ple municipal i si s’escau demanarà la convocatòria d’un ple extraordinari. És inaudit i d’una gran insensibilitat que en el comunicat fet públic per l’Ajuntament de Tiana s’ignori les demandes dels familiars, com si no existissin, i s’intenti culpar la premsa.

 

Aquesta denúncia se suma al seguit d’esdeveniments que estan enrarint el clima social, polític i civil de la nostra vila en els darrers mesos.

 

Junts per Tiana s’afegeix a la reprovació del transfuguisme que aquests últims dies han fet, tant el PSC de Tiana com Junts per Catalunya Tiana, via comunicat.

 

L’agrupació d’electors també reclama explicacions al grup municipal d’ERC per la trucada del regidor Jaume Darbra a la regidora trànsfuga Marta Guàrdia que es va poder sentir durant el ple del 6 de juliol [aquí el vídeo] després que el regidor es deixés el seu micro obert. És molt greu que ni l’alcaldessa, ni cap càrrec del partit encara no n’hagin donat cap mena d’explicació.

 

L’agrupació d’electors està preocupada per la sensació d’impunitat i per la manca d’integritat i ètica pública que estan demostrant els últims mesos diversos càrrecs electes, fet que està danyant greument la imatge institucional de l’Ajuntament de Tiana. Un cop més, Junts per Tiana reclama que es convoqui la Comissió d’Ètica municipal, tal com preveu el Codi Ètic i de Bon Govern aprovat el 2015, i que encara no s’ha reunit mai, i com es va aprovar per unanimitat en el ple municipal del 2 de març de 2021 [aquí la moció].

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.