Junts per Tiana: finançament transparent i retorn al poble en projectes culturals

L’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana compleix tots els requisits legals fixats per la llei de Partits polítics i la llei de Finançament dels Partits. En cap moment el Tribunal de Cuentas ha requerit informació, ni ha posat cap sanció a l’agrupació d’electors, en relació als comptes anuals dels últims exercicis, la presentació dels quals està en tràmit. Junts per Tiana es finança a través de la subvenció del grup municipal i de les donacions de simpatitzants i dels propis regidors i regidores, a través d’un compte corrent específic. Totes les donacions son nominatives, com marca la llei, i estan detallades al registre de donant que exigeix la llei.

Els 5 regidors i regidores de Junts per Tiana donen a l’agrupació d’electors un 20% dels seus ingressos com a càrrecs electes, i en alguns períodes –com ara mateix està passant– el 100%, segons el codi ètic de l’agrupació. El resum de comptes de cada un dels exercicis, des del 2015 al 2021, es pot consultar al portal de transparència de Junts Tiana: juntstiana/transparencia.

Els ingressos de l’agrupació d’electors es retornen al poble, en bona part, a través del nostre projecte cultural. Més de 5.000 persones han passat per les diverses exposicions del nostre Espai Cultural des del setembre del 2019.

Agraïm a la secció local d’ERC que obri el debat públic sobre el finançament, les despesa i la fiscalització de les agrupacions d’electors. Hi ha una clara discriminació respecte els partits grans que exigeix una modificació de la llei, tal com ha reclamat el propi Tribunal de Cuentas al Congrés dels Diputats. Ja fa mesos que la secció local d’ERC va requerir informació de Junts per Tiana a la Sindicatura de Comptes i al Tribunal de Cuentas, buscant alguna mena d’irregularitat. Com sempre, les assemblees de Junts per Tiana son públiques i qui vulgui pot venir i demanar la informació que consideri.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.