Programació Espai Cultural 2022

L’Espai Cultural acollirà aquest any 10 exposicions d’artistes plàstics, artesans, pallassos i escriptors. Mabsutins, Anna Ferreira, Clàudia Winter, Alex Cervantes, Daniel Aixelà, Daniel Campos i Esperança Casas ompliran l’Espai Cultural d’art aquest 2022.

L’Espai Cultural es transformarà de nou per acollir el desè aniversari dels Mabsutins. El grup de pallassos, que forma part també de Pallassos sense fronteres, celebra els seus 10 anys amb una mostra el mes de maig.

Sant Jordi tindrà un cap de setmana especial amb la mostra de llibres, la signatura d’autors i l’exposició de perfums d’Esperança Casas del Jardí Secret. I per les festes de Nadal una nova exposició de Legos oberta a la participació de tots els nens i nenes de Tiana.

Més de 2.000 persones han passat per l’Espai Cultural des del gener del 2021, quan vam poder tornar a obrir després de la pandèmia. 9 artistes hi han exposat. L’Espai Cultural ha esdevingut un punt calent de la cultura tianenca i un suport efectiu per als artistes. La bona acollida de les exposicions que hem fet fins ara l’han consolidat com una veritable casa de la cultura activa per a tots aquells artistes que l’han necessitat.

Aquest 2022, després de l’exposició col·lectiva “Tiana per la pau“, on han participat 17 artistes, entre els quals Àlvar Suñol, Josep Santilari, Mario Tarragó i Bianca Batlle, presentem una programació que va més enllà de les obres d’art i que està al servei de la cultura.

L’Espai Cultural té un equip propi de voluntaris que organitza les activitats, ajuda als artistes al muntatge de les exposicions i s’encarrega dels horaris d’obertura de la sala. Núria Fàbregas supervisa tots els actes que s’hi fan. El local i el seu manteniment es financia amb donacions, tant dels artistes que hi exposen, com de tianencs i tianenques. Tenim el projecte Mecenes que ens ajuda a mantenir l’Espai Cultural viu i que només suposa la donació d’1€ al mes.

 

 

PROGRAMACIÓ 2022

A continuació detallem les dates i els artistes que formen la programació per a l’any 2022 de l’Espai Cultural.

Ana Ferreira

L’Ana és una artista d’Oporto que fa 4 anys que viu a Tiana. De l’1 al 17 d’abril exposarà la seva obra basada en el color i l’experimentació. Les seves obres varien de tècniques i materials com una constant adaptació als canvis presents a la vida. D’ella n’hem tingut un tast en l’exposició “Tiana per la pau” amb l’obra House. Visita aquí la seva web.

 

Sant Jordi

Les lletres tornen a prendre vida per Sant Jordi a l’Espai Cultural amb la mostra de llibres d’autors tianencs i la signatura dels autors. Aquest any comptarem amb les noves publicacions d’Astrid Izquierdo, Emíli Muñoz i Jordi Ferrando. Així com els dos relats guanyadors de la darrera edició del Tiana Negra. A més trobareu una selecció d’obres de Roger Tartera, Primitiva Reverter, Quima Utrera, Ferran Vallespinós, Moisès Queralt, Lola Anglada i l’Editorial Meteora i una nova edició especial del llibre de les masies de Tiana de Xavier Rodrigo i Josep Salvatierra.

 

L’exposició aquest any anirà de la mà d’Esperança Casas amb “El perfum del relat”. Perfums de la col·lecció d’olors de Tiana feta a partir del llibre “Les flors de debò”.

La mostra de Sant Jordi es podrà visitar el 23 i 24 d’abril.

 

Mabsutins

L’espai cultural es torna a transformar aquest mes de maig. Aquest cop entrarem al món del circ amb els Mabsutins que fan els seus 10 anys. Podreu conèixer la seva trajectòria, els seus espectacles, els seus viatges amb Pallassos Sense Fronteres i us en podreu emportar un bocí d’ells a casa. L’art dels pallassos, a l’Espai Cultural. L’exposició es podrà visitar del 13 al 29 de maig.

 

 

Claudia Winter

Clàudia Winter exposa durant el mes de juny a l’Espai Cultural. L’artista de tècnica mixta fa servir tant la pintura, com la fusta i la roba per donar forma a les seves obres.  A l’exposició “Tiana per la pau” hem tingut un tast de la Claudia que podreu descobrir plenament del 3 al 19 de juny.

 

 

Daniel Aixelà

Daniel Aixelà torna a l’Espai Cultural aquest estiu. Les seves fruites donen pas ara a obres d’un format més petit que ompliran de llum i color de nou l’Espai Cultural. Obres pintades sobre Ukiyo, paper dels mestres japonesos Washi de 30 g/metre quadrat, de composició de 60% gampi i 40% cotó. Els colors i la tinta també són els seus tradicionals.

 

 

Alex Cervantes

L’Alex Cervantes és un dels alumnes de l’artista tianenc Mario Tarragó que exposa per primer cop. I ho farà a l’Espai Cultural del 7 al 23 d’octubre.

L’Alex prepara la seva sèrei de dibuixos sobre les cartes del Tarot. Una visió molt particular i alhora que recorda molt a l’estil del seu mestre, Mario Tarragó.

 

 

Daniel Campos

Daniel Campos un jove artesà de la fusta i metall exposarà el seu treball entre el 4 i el 20 de novembre. La seva afició s’està convertit en tot un ofici. Algunes de les peces estaran a l’Espai cultural on es podrà veure també tot el procés de restauració.

Podeu veure la seva feina a l’instagram El Taller d’en Daniel.

 

Segona mostra de Legos

El món dels Legos que vam fer aquest desembre passat ens va deixar amb més ganes de nous mons imaginaris. És per això, i perquè molts dels visitants que vau venir ens ho vau demanar, que aquest any hem pensat obrir l’exposició a tots els nens i nenes de Tiana que tinguin Legos a casa i els vulguin exposar.

Per poder organitzar l’exposició us demanarem un fotografia del Lego que ens voleu deixar. Obrirem les inscripcions al setembre després de la Festa Major. Per tant, teniu temps de pensar quin Lego voleu exposar, i fins i tot, de fer-ne de nous. Amb totes les figures que ens arribin imaginarem diversos espais temàtics que ambientarem per fer de l’Espai Cultural un món màgic.

L’exposició de Legos es podrà visitar durant les vacances de Nadal, del 23 de desembre al 8 de gener.

 

Calendari d’activitats

 

 

 

L’Espai Cultural de Junts per Tiana  compta amb els sistemes de seguretat i climatització per tal de fer-lo un espai preparat per a la concurrència pública i les mesures covid quan calen.

Tant la terrassa del davant com la del costat, que fem servir a vegades, són de la propietat de l’edifici a qui agraïm la seva predisposició i col·laboració sempre que els hi hem demanat. Gràcies, també, als veïns i veïnes més propers per la bona convivència i participació, i a Cultius Tiana per fer més bonic l’espai exterior per a cada exposició.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.