Isaac Salvatierra Pujol

Alcalde de Tiana. Periodista. Professor de Comunicació a la UB. 45 anys.

L’Isaac va néixer a Tiana l’any 1977. Amb 19 anys porta el projecte de Ràdio Tiana a l’Ajuntament, que li accepta íntegrament i li encarrega que el desenvolupi i formi l’equip per a l’emissora municipal. Part de la seva família treballa per la instauració de la democràcia des de Tiana durant els anys de la Transició.

Quan li pregunten perquè es va engrescar amb el projecte de Junts per Tiana sempre diu: “Sempre he entès aquest projecte com una manera d’estimar el meu poble i retornar-li el que m’ha donat. Com un servei a la comunitat”. Va fer molts anys teatre amb l’Agrupació Artística del Casal. De fet, va anar a l’escola a Badalona i les entitats van ser la via d’integrar-se al poble.

La seva gran passió és el periodisme. Ha estat director de Ràdio Tiana, cap d’informatius de RAC1, cap de l’edició digital del diari ARA i delegat a Nova York per l’Agència Catalana de Notícies. És llicenciat en Comunicació Audiovisual. A banda de fer d’alcalde, dona classes de Comunicació a la Universitat de Barcelona i està fent el doctorat amb una tesi sobre periodisme i intel·ligència artificial.

Des de l’abril del 2022 és alcalde de Tiana. Va ser un dels impulsors de la plataforma Km0 i fundador de la primera agrupació d’electors de Tiana. Des del 2015 és regidor a l’Ajuntament de Tiana i portaveu del grup municipal de Junts per Tiana.

Cristina Comas Spada

Regidora de Poble Viu. Botiguera. 54 anys.

La Cris va néixer a Tiana l’any 1968. És neta d’estiuejants. És un cul inquiet. Potser per això ha posat els peus en diverses entitats com el Casino, l’Agrupació Artística del Casal i l’ACIST on va ser la presidenta. S’ha implicat per fer una Tiana millor des de l’Ajuntament, amb la comissió de Festes, i des de fora, amb la Tiana del Segle XXI. Li agrada el bàsquet. I això li ve del seu oncle, en Manel Comas. La Cris era habitual del “Jamaica”, ara can Gaietà, i de la Plaça dels Peixos en aquella època en què Marc Parrot tocava per als amics i en Manolo Mancebon feia les guàrdies nocturnes. Ha  treballat a la peixateria Cuní del seu marit i primer ho va fer al Verd és bo amb la seva germana. Això fa que cada dia hagi estat en contacte amb Tiana i la seva gent.

La Cristina és regidora de Junts per Tiana. El 2014, quan va intervenir en un ple en el torn del públic, des del govern li van dir que si volia treballar per Tiana es presentés a unes eleccions. I dit i fet. Va ser una de les fundadores de la plataforma Km0 i de Junts per Tiana. Des de l’abril del 2022 és regidora de Poble Viu. És la impulsora d’un nou model de cultural de Tiana, transformant la nova Festa Major i renovant la cavalcada de Reis.

Núria Amado Román

Regidora d’Urbanisme Sostenible i Espai Públic. 56 anys.

La Núria va néixer l’any 1966 a Badalona. Fa 24 anys que viu a Tiana. Es va enamorar del poble i del seu entorn, de la tranquil·litat que es respirava. La Núria ha viscut als Vessants, les Costes, can Gaietà i Creu de Terme. És una de les fundadores de l’Associació de Veïns de les Costes i és una mostra de l’apoderament que poden i han de tenir els veïns i veïnes de tot municipi. Crítics amb el poder i al servei de la comunitat.

Des de l’abril del 2022 és regidora d’Urbanisme Sostenible i Espai Públic i dedica el 100% del seu dia a dia al servei públic supervisant personalment la neteja dels carrers i els problemes a la via pública, la mobilitat i les incidències en la recollida selectiva del porta a porta. Gestiona l’equip de Serveis Tècnics de l’Ajuntament amb 8 persones i les dues brigades municipals. És, també, l’enllaç del govern amb els veïns i veïnes acompanyant-los en la resolució de la gestió de les problemàtiques que afecten la ciutadania.

 

Eulàlia Serrat de Mas

Filòloga clàssica i professora de secundària. 29 anys.

L’Eulàlia va néixer el 1993 i fa cinc anys que viu a Tiana. L’Eulàlia va créixer a Rubí, on es va implicar, des de petita, en un dels agrupaments escolta de la ciutat. Va arribar a Tiana l’any 2019 i de seguida va sentir-s’hi com a casa. A Tiana, s’ha interessat per cuidar la vila que la va acollir. Durant el darrer any ha estat comissionada pel desplegament del Pla d’Igualtat, colze a colze amb la regidora Susanna Capell i l’equip tècnic. Com que és una enamorada de la cultura catalana, també ha començat a ballar sardanes a l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Tiana.

L’Eulàlia va estudiar Filologia Clàssica i ara estudia Filologia Catalana. Des que era jove, ha treballat en l’educació en el lleure com a monitora i directora i des de fa uns quants anys, és professora de Llatí, Grec i Cultura clàssica a l’educació secundària obligatòria i a batxillerat.

Sergi Mazanares Pérez

Comercial. Diplomat en Optometria. 44 anys.

En Sergi va néixer a Badalona el 1979, però de ben petit va anar a viure a Premià de Dalt. El Maresme el va cautivar.  Fa 10 anys que viu a Tiana i és pare de dos tianencs, en Pau i en Joan. Amb ells fa la immersió al poble i presideix l’AFA de l’escola Tiziana fins aquest passat mes de març.

Des de ben petit he jugat a bàsquet i ha fet d’entrenador d’equips base. També va estar implicat en les joventuts d’Esquerra i llavors li va començar a cridar l’atenció la política municipal. Va arribar a Tiana el 2013 per amor, i d’aquí ja no se n’ha mogut. Va entrar a l’AFA Tiziana, com una manera d’implicar-se en l’escola. A través de l’AFA, va formar part del CAUT, el Consell Assessor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tiana.

Va estudiar Òptica i Optometria, i ara treballa de delegat hospitalari amb productes de quiròfan.

Susanna Capell Aguayo

Regidora de Drets Socials. Tècnica d’incidència social a Save the Children. 43 anys.

La Susanna va néixer el 1979 a Barcelona. Fa 13 anys que viu a Tiana. Va venir des de Xile, on estava coordinant el projecte de suport psicosocial de la Creu Roja i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per a les persones damnificades pel terratrèmol i tsunami que va patir el país, el febrer de 2010, amb una magnitud de 8,8. És tècnica d’incidència social a la Fundació Save the Children a l’àrea de violència, migracions i pobresa infantil.

La Susanna fa més de 20 anys que es dedica al servei de les persones. I ara ho ha pogut fer des de l’Ajuntament de Tiana des d’on l’abril del 2022 és regidora de Drets Socials, Salut i Feminismes. Obstinada i tossuda s’ha bolcat en millora de la residència, en el canguratge gratuït per a totes les famílies, en el futur CAP, ha millorat les relacions amb BSA i ha engegat el diagnòstic de Salut i renovat el 8M i el 28J.

Pau Seda Oro

Graduat en Psicologia a la UB. 24 anys.

En Pau va néixer a Tiana l’any 1999. De CAU. La seva experiència en el lleure educatiu el va portar a ser cap de l’Agrupament Escolta Roger de Flor. És membre de Descorxats, l’entitat juvenil de Tiana i actualment un dels responsables del Consell d’Infants i Adolescents.

És graduat en psicologia a la UB, cursant un màster de psicologia educativa enfocat a l’orientació acadèmica i és una de les noves incorporacions de l’agrupació d’electors Junts per Tiana.

Jèssica Herrando Belmonte

Coordinadora d'Atenció al Client d'una multinacional. 45 anys.

La Jèssica va néixer a Tiana l’any 1977. Amb la seva família va estrenar la urbanització de la Ciutadella, les primeres cases de protecció oficial que es van fer a Tiana, i ara viu a can Gaietà. Treballa en una empresa de missatgeria com a cap del departament d’Atenció al Client.

La Jèssica forma part d’una generació de tianencs que esquivava la mirada furtiva de l’Epi per tirar-se de bomba a la piscina municipal, que omplia l’escenari de la sala Albéniz amb els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres i que ha viscut la duresa de la política local en la pell del seu pare, en Quique Herrando, exregidor de l’Ajuntament de Tiana.

Andrés Ortiz Massó

Músic electrònic i desenvolupador web. 48 anys.

L’Andrés va níexer a Mèxic el 1975. Va arribar a Tiana gairebé fa 14 anys. Ha viscut a Ciutat de Mèxic i Barcelona, dues ciutats grans, i això l’ha ensenyat què és el que vol i el que no vol al lloc on viu: “Tiana és un poble que té l’oportunitat de crear idees pròpies per millorar-se a si mateixa i no repetir els errors que s’han comès a les grans urbs. El fet de poder participar en una agrupació d’electors i millorar el meu entorn a nivell local ja és part d’aquest canvi”.

És desenvolupador web en una empresa de programari, però el que més li agrada és la música. Té el seu propi projecte de música electrònica. Li diu Vate i de tant en tant fa col·laboracions amb altres músics. Li agrada molt tot allò relacionat amb la tecnologia i, sobretot, la seva aplicació a les arts.

L’Andrés és fundador de Junts per Tiana. Es va incorporar al projecte durant el procés participatiu de la plataforma Km0 i durant aquests darrers 8 anys ha format part de l’assemblea de Junts per Tiana.

Cesc Comas Santamaria

Educador Social. 23 anys.

Va néixer el 1999 i va arribar a Tiana amb dos anys. S’ha criat entre Badalona i els carrers de Tiana. Fill de la nissaga Santamaria-Sala, ve d’una família nombrosa arrelada a Tiana compromesa i implicada culturalment i social. Educador Social, treballa en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual. Creu en la pedagogia per sobre de tot. Creu que és important conèixer el món i li agrada obrir la mirada cap a fora de la bombolla on vivim, però Tiana sempre és el destí de tornada.

Treu el temps d’on pot per fer tot el que li agrada i per treballar per Tiana des de l’associacionisme. És un dels Trempera Nostramu, els diables de Tiana, i va ser monitor de l’Agrupament Escolta Roger de Flor. Però la seva màxima prioritat és passar bones estones amb els amics i amigues. Sap el que vol. Té les idees clares. Li agrada gaudir del que fa i si no ho gaudeix, directament, no ho fa. La seva entrada a Junts per Tiana l’any 2019 va ser una ràfega d’aire fresc.

Maria Dolors Suñol Ustrell

Secretària mèdica. 54 anys.

La Dolors de can Parxet va néixer a Tiana el 1969. El seu cognom va lligat a la terra, el vi i la vinya. És filla de la Dolors Ustrell, que durant anys i anys va veure créixer els nens i nenes de Tiana mentre ensenyava la catequesi.

Fins fa 14 anys sempre havia treballat a Tiana —és secretària mèdica— però actualment la seva vida laboral l’ha portat a Barcelona. Diu que la Tiana actual no sap si li agrada, el que sí sap és que li agradava més la Tiana de quan era petita, “una Tiana de poble”.

El seu temps lliure el dedica al jardí, a l’hort i a l’ACDR, l’Associació Catalana pels Drets Civils pels Servidors Públics encarcerats i expatriats, l’associació que dona suport a les famílies dels presos i exiliats. És l’única tianenca que pot dir que ha sopat a la Casa dels Canonges amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Creu que el país ha de lluitar per la República, però que a Tiana, Junts per Tiana. La Dolors és organitzada, persistent, vital i incansable.

Abril de Cruz Pérez

Estudiant de Marketing, Publicitat i Relacions Públiques. 23 anys.

L’Abril va néixer a Tiana l’any 1999. Arrelada a Tiana des que va néixer, ha viscut la seva infància i adolescència al poble i ara en viu la joventut, sent entre altres coses, part del lideratge d’entitats juvenils, essent l’actual vicepresidenta de l’associació juvenil Descorxats Tiana, impulsora de la creació de l’Assemblea feminista de Tiana, i la darrera cap d’Agrupament de l’AEIG Roger de Flor, del qual ja no hi forma part, però hi continua arrelada al moviment, com a formadora de l’Escola de Formació de Minyons Escoltes i Guies.

Actualment, està acabant la carrera de Marketing, Publicitat i Relacions Públiques i tanca aquest aprenentatge fent pràctiques de comunicació a l’Ajuntament de Tiana, on entre altres coses ha participat en el projecte de recuperació de la Memòria Històrica de Tiana. També ha sigut directora del casal d’estiu del Casino durant 3 anys consecutius. És compromesa, apassionada, comunicadora, ordenada i responsable.

Jordi Marí

Regidor d’Habitatge, Promoció Econòmica i Accessibilitat. Medallista paralímpic. 54 anys.

En Jordi va néixer a Tiana l’any 1968. En Jordi no hi veu. Va perdre la visió d’un cop de pilota al pati de l’Escola Lola Anglada, però no va voler mai tancar-se a casa i es va llançar a la piscina. I va arribar als Jocs Paralímpics de Barcelona 1992. I ho va fer movent el poble cap a les piscines Picornell. Va tornar a casa amb una medalla de bronze. 4 anys abans, als jocs de Seül, en va guanyar tres de bronze. Sí, ell és en Jordi Marí que posa nom al Duet.

Des de l’abril del 2022 és regidor d’Habitatge, Promoció Econòmica i Accessibilitat. Ha desencallat la promoció de lloguer dels habitatges de Vessants II, ha tirat endavant el primer Pla de Comerç

És fundador de Junts per Tiana i membre de l’agrupació d’electors des del 2015.

 

Gemma Liñán López

Periodista. 48 anys.

La Gemma va néixer a Tiana l’any 1974. Va viure tota la infància entre el comerç familiar i les entitats, xuclant tota la vida i el canvi que va fer Tiana durant la transició. Va ser fundadora i directora de Ràdio Tiana. Ha treballat a RAC1, Catalunya Ràdio, La Vanguardia, El Periódico, El Nacional, 8TV i Ràdio Ciutat de Badalona.

Actualment, col·labora al programa de TV3 Tot es Mou i al Pentàgon de 8TV. Ha col·laborat amb les agències de comunicació EFE i Europa Press i ha estat cap de comunicació de la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes. Va formar part de l’equip del programa especial de TV3 “Pau Riba. L’home còsmic”.

A Tiana ha estat des de petita vinculada a les entitats entenent-les com una eina transformadora per millorar i treballar pel poble. Ha estat membre de les juntes de la Societat Coral Joventut Tianenca i l’Agrupació Artística del Casal. És fundadora de la plataforma Tiana Segle XXI, la plataforma Km0 i de l’agrupació d’electors Junts per Tiana de la que n’és la coordinadora. L’abril del 2022 va ser nomenada comissionada de comunicació de l’Ajuntament de Tiana i actualment dona suport als serveis de comunicació, premsa i actes institucionals del consistori.

Mariona Cebrian Ulecia

Content manager en una empresa de marketing. 27 anys.

La Mariona, amb 27 anys, guarda dins seu els millors records viscuts al poble de diferents generacions. Els seus avis materns van decidir quedar-se a viure a Tiana i construir la seva casa, la mateixa on viu ara, molt a prop del parc dels Teletubbies. Els seus avis paterns van marxar del Poblenou i van haver de fer un gran esforç per venir a Tiana, lloc que creien ideal per criar els seus fills. El seu currículum infantil passa per l’escola bressol de molts nenes i nenes: El Cangur. I per l’Escola Lola Anglada. Per ella, la millor escola del món.

Treballa de content manager en una empresa de marketing mentre estudia Humanitats a la UAB. Li agraden les petites coses de cada dia. Els dissabtes els comparteix a l’Agrupament Escolta Roger de Flor. Porta la música dins. El seu avi era el pianista i compositor de cobla Benito Ulècia. Ha passat per l’Escola de Música i Dansa i el Casino. Li interessa molt conèixer i saber, sobretot, tot allò relacionat amb la literatura, la filosofia, la història o l’art. La Mariona s’ha fet gran a Junts per Tiana. Es va estrenar l’any 2015 amb l’agrupació d’electors just quan es formava la candidatura i durant aquests quatre anys ha estat els ulls de l’assemblea pel que fa a la Tiana més jove i compromesa, però també ha sabut dibuixar i ensenyar a la resta de l’equip el camí que cal fer per aconseguir una Tiana millor. Amb les idees clares, amb un marcat caràcter compromès i el toc necessari d’espontaneitat, la Mariona és futur. Compromís, aire fresc i noves idees.

Antonio Liñán Sirvent

Jardiner. 75 anys.

Va néixer on ara hi ha el Verd és bo, al carrer Sant Cebrià, l’any 1947. Allà hi va muntar la floristeria Flors Gemma. Als 14 anys va entrar a treballar a Cultius Piera. El pare Piera li va ensenyar l’ofici: empeltar, el temps de fer les llavors, el cultiu de planta i a tocar la flor. Anys més tard, amb can Ventura van replantar els carrers i les escoles de Santa Coloma de Gramenet que el règim franquista havia tallat. A partir d’aquesta experiència, va passar a ser cap de la brigada de jardineria de Santa Coloma. L’any 1983 va entrar en política i va ser el número 2 de la candidatura del PSUC a Tiana.

Mai ha deixat de treballar pel poble. L’Antonio no té mai un no per resposta. Ha muntat decorats per a l’Agrupació Artística del Casal i els 9 Pins, per als festivals de patinatge, per als Pastorets, ha muntat la mostra floral a la Catequística i la sala Albéniz, ha participat en les mostres d’arts i el Festival de les Arts. Va muntar la primera cavalcada de Reis, fins ara, que encara ara engalana les carrosses de Ses Majestats i va refundar la comissió de Festes i la Festa Major. Ha col·laborat amb can Boter, el grup Casa de la Punxa i tots els artistes i entitats que li ho han demanat.

Franz Estartús Mateo

Agent Rural. 29 anys.

En Franz va néixer a Barcelona l’any 1993. La seva família va venir a viure a Tiana l’any 1994, quan ell tenia menys d’un any. En Franz va anar a l’escola bressol El Cangur, a l’Escola Lola Anglada quan l’escola del poble tenia dos edificis, el de dalt i el de baix. I va fer l’ESO i el Batxillerat a l’Institut Thalassa. Ha estudiat Ciències Polítiques i de l’Administració a la UPF. Ha estat tècnic d’Òmnium Cultural i ara és Agent Rural.

El seu temps lliure el dedica a la política, “des de qualsevol i contingent trinxera”, diu. Li agrada llegir, recórrer el país i “fer muntanya”.  I sempre ha estat en contacte amb els més petits, tant amb el futbol, al CCE Tiana, com amb l’Agrupament Escolta Roger de Flor on va ser monitor. És un activista mediambietal i un dels responsables que l’òliba hagi tornat a Tiana.

 

Núria Fàbregas Pera

Figurinista. Fundadora del grup d’artistes de Can Boter. 73 anys.

La Núria va néixer a Mataró l’any 1950. Arriba a Tiana l’any 1977. S’enamora del poble quan hi ve per estrenar un espectacle. Decideix venir-hi a viure i funda can Boter juntament amb en Joan Armengol i Moliner “Juanitu” i en Miquel Gelabert i sacsegen el poble. Creen la companyia La Tràgica i comencen a forjar un segell propi com a taller donant forma a gegants i capgrossos d’arreu de Catalunya. El Cavaller i la Novícia, els gegants de Tiana, són fills de can Boter. ha treballat a TVE Sant Cugat i al Festival Castell de Peralada com a cap de sastreria.

Des de can Boter s’implica i revitalitza la cultura tradicional i popular i s’implica en la vila d’Art i cultura i en les festes major i  les cavalcades de Reis fins a la darrera d’aquest mateix any 2023.

La Núria arriba a Tiana durant l’època que feia el programa Terra d’Escudella a TVE, el primer programa dedicat al públic infantil fet en català.

 

La llista

La llista

L'equip de Junts per Tiana per a les eleccions del 28M

El candidat

El candidat

Entrevista al cap de llista de Junts per Tiana

El programa

El programa

La proposta de l'agrupació d'electors per fer una Tiana millor