El jutge reclama a l’Ajuntament de Tiana l’expedient del cas de transfuguisme

El jutjat Contenciós Administratiu num16 de Barcelona ha admès la mesura cautelar que va presentar el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, en la demanda presentada contra l’alcaldessa Marta Martorell per la vulneració de drets fonamentals. La Fiscalia també s’ha mostrat favorable a la mesura.
El jutge ens ha donat la raó i obliga l’Ajuntament de Tiana a lliurar tot l’expedient del cas de transfuguisme al jutjat en 10 dies màxim. El magistrat apel·la a Drets Fonamentals (art 23 CE) i desestima les al·legacions de l’alcaldessa.

“No només han comès presumpte frau de llei. Han intentat amagar-nos tota la informació del cas a la resta de regidors. El jutge ens dona la raó”, ha expressat Isaac Salvatierra.

L’advocada de Junts per Tiana, Sílvia Requena, destaca que “la mesura cautelar s’ha acordat judicialment perquè d’aquesta manera s’assegura la finalitat legitima del recurs interposat pel regidor, Isaac Salvatierra, que tracta de protecció de Drets Fonamentals”.
El jutge, en la seva interlocutòria, destaca que el regidor Isaac Salvatierra “està clarament legitimat per a exercir la participació i un efectiu control polític” ja que el que “es pretén és l’accés a un expedient públic”. El jutge rebutja les al·legacions presentades per Marta Martorell que fins i tot va demanar que no s’acceptés a tràmit la mesura i manté que no donant accés a la documentació s’aniria en contra del que denuncia la demanda presentada per Junts per Tiana que és la vulneració d’un dret fonamental.

  Interlocutoria (273,8 KiB)

 

Les al·legacions presentades per l’equip de govern, i que el jutge ha desestimat, acusaven Junts per Tiana de fer un ús “abusiu” de la justícia i de portar a terme una  “estratègia política de desgast de l’equip de govern”.
En la interlocutòria, el jutge, també deixa clar que “l’adopció de la mesura cautelar no causa cap tipus de perjudici a l’interès general ni de tercers. Al contrari, permet exercir de forma transparent la tasca de control polític i ajuda a garantir la transparència i principi de bon govern”.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.