Marina Perejuan: A Tiana, feminisme i perspectiva de gènere

Politòloga i tècnica de projectes i número 7 de la candidatura de Junts per Tiana

 

La nostra Tiana es fa estimar. Creiem en el futur de la nostra vila i aquest futur serà cultivat des del feminisme, la perspectiva de gènere, l’equitat i l’ètica de la cura. O no serà.

Les nostres besàvies, àvies, mares i filles van treballar molt i estem treballant molt per defensar els drets de les dones, els infants i els valors de la llibertat, la sororitat i l’apoderament de la dona. Des de l’àmbit privat o des de l’àmbit públic han cuidat i cuidem amb el cor. A la família, des de la solidaritat, per les futures generacions, cuidar la natura, el poble, l’economia local, l’ecologia, l’urbanisme, tenir uns serveis municipals ben cuidats.

 

Incorporar des de la transversalitat la mirada feminista i de gènere és un repte que encarem amb fermesa, seriositat i il·lusió.

 

Feminisme perquè volem visibilitzar totes les desigualtats que el patriarcat i l’androcentrisme genera entre homes i dones. Qüestionem aquests rols de gènere i volem continuar l’impuls d’una revolució feminista radical com un model d’ideologia política alternativa lliure de violències masclistes, feminicidis, assetjaments i discriminacions per raó de sexe o altres. Defensem els valors de la democràcia paritària, els lideratges transformadors, l’equitat real entre homes i dones, una economia sostenible amb la vida, la igualtat d’oportunitats, la interculturalitat. Posar la vida al centre de la vida és el que proposa l’ètica de la cura, incorporar les necessitats bàsiques de les persones al centre diferenciant-ho dels rols de gènere, els rangs de poder, des de la comunicació no-violenta, no-sexista i la cultura de pau. Tota aquesta comprensió i visió és contemplada també en el marc de la perspectiva de gènere.

 

Defensem els valors de la democràcia paritària, els lideratges transformadors, l’equitat real entre homes i dones, una economia sostenible amb la vida, la igualtat d’oportunitats, la interculturalitat

 

Hem de passar a l’acció amb les polítiques d’igualtat, amb una mirada feminista i de prevenció de les violències masclistes. Garantir el principi d’equitat de gènere en totes les polítiques públiques de l’Ajuntament és el nostre compromís. Incorporar des de la transversalitat la mirada feminista i de gènere és un repte que encarem amb fermesa, seriositat i il·lusió.

 

Com ho farem? Elaborarem i executarem el primer Pla d’Equitat de Gènere a Tiana  (2019 – 2023) el qual inclourà una diagnosi local actual de com incorporem aquesta perspectiva al poble. Volem promoure uns pressupostos amb perspectiva de gènere per veure on se situen les prioritats en l’assignació dels recursos i avaluar l’impacte dels ingressos i despeses sobre les condicions de vida de dones i homes i, si cal, fer una reassignació dels recursos disponibles. Ens marquem activar i impulsar la Regidoria d’Equitat de Gènere, enfortir la coordinació de serveis d’atenció a les dones amb els Serveis Socials i altres serveis provincials d’atenció i ajudes, i apoderar el Consell d’Igualtat perquè esdevingui un espai de cooperació real amb la participació del moviment feminista, entre d’altres. Els dies D per la lluita internacional feminista també formaran part de l’agenda d’incidència política i de sensibilització social, sense descuidar el dia a dia, desenvolupant pas a pas les accions i polítiques municipals des de la perspectiva de gènere i el feminisme.

 

Tiana necessita un impuls ferm i transversal en la seva gestió municipal i es mereix ser cuidada des d’aquesta sensibilitat. Estem preparades per encarar aquesta nova etapa. Ara és el moment i ho farem juntes!

 

Descobreix aquí la bio de Marina Perejuan

Et pot interessar