El Consell d’Urbanisme impulsat per Junts comença a treballar

Aquest dimarts 10 d’abril s’ha fet la primera reunió del Consell d’Urbanisme. És una reunió prèvia a la constitució definitiva que s’ha de fer en el ple municipal.

El consell estarà format per grups municipals, professionals de reconegut prestigi i representants de les entitats del poble. Junts per Tiana el va proposar en el ple del mes de novembre del 2017 i es va aprovar per unanimitat. Junts va presentar la moció just després de l’enderroc de can Peitx i entre les feines que s’encarregaran al consell hi ha l’ampliació del Catàleg de Patrimoni, una tasca que també incloia la moció aprovada per unanimitat.

El nou consell és un pas endavant per supervisar el desenvolupament urbanístic  i per protegir els edificis que dónen caràcter al poble i el fan únic. Però també una nova eina per vetllar per la mobilitat, l’accessibilitat, el medi ambient i el model urbanístic.

Junts va presentar al ple la moció per fer el consell d’urbanisme perseguint i donant compliment al programa electoral que l’agrupació d’electors va presentar a les eleccions del 2015. En aquest sentit el Consell d’Urbanisme és un pas més per conservar la identitat de Tiana: “L’espai públic, el paisatge, el centre històric, el patrimoni arquitectònic i els referents urbans pertanyen a la memòria col·lectiva. Tenen una funció social, ambiental i simbòlica. Hi tenim vincles emocionals i no els volem perdre. Ens hem d’estimar més el nostre poble. I protegir-lo”.

El Consell d’Urbanisme inclou diverses comissions com la d’accessibilitat, habitatge, patrimoni i mobilitat i transport públic, impulsades també per Junts. A més d’ell penjarà el Consell de Medi Ambient.

  Reglament Consell d'Urbanisme (146,2 KiB)

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.