Reunió amb l’AMB pel projecte de la plaça dels quatre banquets

Junts per Tiana i l’Àrea Metropolitana de Barcelona hem acordat el compromís de respectar les majories dels plens municipals en els projectes que impulsi l’AMB i de forçar els governs municipals a informar l’oposició.

Una reunió d’urgència convocada per l’àrea de presidència de l’Àrea Metropolitana amb els regidors de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra i Cristina Comas, arran de la modificació del projecte del carrer Matas a l’alçada de la placeta dels quatre banquets ha posat sobre la taula que no pot ser que quan un projecte salta a l’AMB, un govern local utilitizi l’àrea per fer el pont al ple municipal. I saltar-se els mecanismes d’informació pública i control de govern.

 

En aquest marc, Junts per Tiana ha presentat una moció al ple on demana que els projectes de les entitats supramunicipals s’informin al ple municipal.

No ha prosperat el punt sobre aturar les obres, però la resta sí. D’aquesta manera, s’aprova, per unanimitat, sotmetre a debat del Consell Assessor d’Urbanisme la projecció, tramitació i execució de tots els projectes promoguts per entitats supramunicipals que tinguin l’impuls de l’Ajuntament de Tiana.

  Moció informació i deliberació projectes obra pública (94,5 KiB)

La reunió amb l’AMB

L’AMB disposa d’un pressupost per a desenvolupar projectes locals. Tiana utilitza aquesta subvenció per a un projecte d’obres durant el mandat. Però més enllà dels tràmits administratius als que l’administració pública està obligada a fer, aquest tipus d’obres no passen pel ple i la oposició no en té informació per la via directa.

Aquest ha estat el cas del carrer Matas. On s’han saltat tots els mecanisme de control democràtic municipal.

L’AMB va citar d’urgència els regidors de Junts fa una setmana arran de la modificació del projecte del carrer Matas. Isaac Salvatierra es va reunir amb el director de l’Àrea de Presidència de l’AMB, Salvador Milà, i part del seu gabinet tècnic. L’AMB no tenia coneixement de la modificació que afecta el projecte a l’alçada de la plaça dels 4 banquets. Junts per Tiana els va aportar la modificació que ha fet l’Ajuntament de Tiana i que desconeixia el cap tècnic de l’obra.

A la reunió es va acordar fixar mecanismes de control perquè els grups de l’oposició puguin treballar i supervisar els projectes que depenen de l’AMB. L’AMB es va comprometre a incloure aquest requisit i Junts per Tiana ho ha traslldat al ple en forma de moció. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.

Durant la reunió l’AMB també va informar que el projecte del carril bici a la riera de Tiana ha quedat en un calaix.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.