Àrea Metropolitana de Barcelona

Socialistes, Entesa pel Progrés Municipal  i ERC han arribat a un Acord de Govern de la institució AMB per al mandat 2015-2019. Aquest acord determina els objectius i les línies estratègiques de l’AMB per al nou mandat 2015-2019.

  Acord Govern AMB (88,1 KiB)

El Consell d’Alcaldes Metropolitans, és una reunió en la qual participen els 36 alcaldes metropolitans. Aquí és on s’ha proposat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a candidata a presidenta de l’AMB i on ha estat ratificada durant la Constitució del Consell Metropolità. D’aquests 36 alcaldes, 13 són nous i, per tant, entren a formar part, per primer cop,  d’aquest òrgan.

  Consell d'alcaldes metropolitans (193,7 KiB)

El Consell Metropolità, que està format per 90 consellers i conselleres, és el màxim òrgan de govern de l’AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d’un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels Ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi. L’alcaldessa Ester Pujol, és la representant de Tiana.

Aquí teniu els representants de cada municipi.

  Consell metropolità (65,6 KiB)

Els alcaldes i regidors que formen part de l’AMB cobren la seva assitència als plens en concepte de dietes. Aquí teniu la relació segons el càrrec que ocupen.

  Dietes per assistència AMB (123,8 KiB)

Què és l’AMB?

L’AMB és l’administració pública de l’àrea metropolitana de Barcelona formada per un total de 36 municipis.

La constitució com a administració pública es va fer el 21 de juliol del 2011, d’acord amb la Llei 31/2010 aprovada pel Parlament de Catalunya. Des d’aquell moment, l’AMB substitueix les tres entitats metropolitanes vigents fins en aquella data: la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Entitat del Medi Ambient i l’Entitat Metropolitana del Transport.

L’AMB té competències en transport, urbanisme i medi ambient. Ara mateix el gran projecte en el que es treballa és el Pla Director Urbanístic, el PDU, que ha de substituïr el PGM, el Pla General Metropolità.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.