Un nou govern per Tiana

Junts per Tiana i el PSC han arribat a un acord per presentar una moció de censura que farà possible un nou govern per Tiana. Els regidors i regidores de les dues formacions, més la regidora de Junts per Catalunya, han registrat aquest dimecres, 30 de març, la moció de censura. El ple que investirà el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, com a alcalde de Tiana es farà el 13 d’abril a les 12 del migdia.

 

 

La mala gestió, la falta de diàleg i transparència han deixat l’Ajuntament de Tiana en una situació de descontrol i paràlisi institucional sense precedents al nostre poble. El govern actual ha perdut, successivament, el suport dels grups municipals que van possibilitar el nomenament de Marta Martorell com alcaldessa. Només té el vot garantit d’una regidora no adscrita per haver abandonat el grup municipal de la llista en què es va presentar a les eleccions l’any 2019. Aquest suport és insuficient per aprovar qüestions tan fonamentals con els pressupostos municipals del 2022, que estan prorrogats sense que s’hagi fet l’intent de negociar amb tots els grups municipals. Hi ha una incapacitat permanent d’adoptar posicions dialogants, que sumin i que permetin resoldre els problemes.

 

 

Estem, per tant, davant d’una veritable emergència. Cal canviar el rumb de política de Tiana per fer valdre el mandat popular sorgit de les últimes eleccions municipals. Ens ho demana el poble.

Els regidors de Junts per Tiana i del PSC signaran i entraran al registre municipal aquest dimecres al matí una moció de censura que ha de permetre establir un nou govern municipal amb aquests 10 objectius urgents que permetin la governabilitat del municipi fins al maig de 2023:

 

  1. Superar la paràlisi institucional i aprovar uns pressupostos per al 2022, amb prioritat social, des de l’eficiència, en un escenari de postpandèmia i d’impuls a la recuperació.
  2. Una residència per a la gent gran més humana i més propera, amb un seguiment permanent de la gestió i l’acompanyament del personal tècnic, residents i familiars.
  3. Una salut propera i de qualitat, reclamant a la Generalitat l’ampliació de les prestacions del centre de salut local i la creació d’un nou CAP a Tiana, acordat amb la participació dels veïns i veïnes
  4. Compromís amb la igualtat de gènere i amb el poble educador, incorporant la transversalitat de gènere en totes les polítiques i vetllant per la posada en marxa del nou batxillerat, fent de Tiana un poble educador al llarg de la vida, tot garantint la igualtat d’oportunitats educatives.
  5. Reforç de la policia local i la seguretat, augmentant els esforços econòmics per dotar la policia local dels mitjans humans i tècnics necessaris per millorar la seguretat al poble. Estabilitzar la plantilla dels treballadors municipals.
  6. Impuls de l’Agenda 2030, prioritzant les accions transformadores en el marc d’una recuperació ecològica, sostenible i resilient de la pandèmia.
  7. Millorar l’espai públic (neteja, recollida selectiva i jardineria) i implementar els procediments d’adjudicació, en aquests àmbits i al conjunt de les concessions municipals.
  8. Un projecte cultural, pal de paller del poble viu, que impulsi una cultura popular, creativa, crítica i dinàmica, donant suport a creadors i entitats i millorant els equipaments actuals.
  9. Impuls i transformació digital de Ràdio Tiana.
  10. Enfortiment dels valors democràtics, amb la recuperació del Síndic/a de Greuges Municipal i prioritzant la mediació i el diàleg com a via per resoldre els conflictes.

 

  Moció de censura (2,4 MiB)

 

Junts per Tiana és una agrupació d’electors i electores que va néixer l’any 2015. Va guanyar les eleccions municipals del 2019, amb el 28,41% dels vots i 5 dels 13 regidors del ple. Aquí podeu trobar les bios dels 5 regidors i regidores de Junts.

Els cinc regidors de Junts per Tiana són Isaac Salvatierra Pujol, Cristina Comas Spada, Núria Amado Román, Susanna Capell Aguayo i Jordi Marí Espuny.

 

Et pot interessar

2 comentaris

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.