Junts el poble hi guanya: can Riera

Junts per Tiana i JxCat Tiana hem arribat a un acord perquè can Riera sigui un equipament íntegrament destinat a la cultura. Fa uns mesos vam unir forces per reivindicar aquest espai com un viver de la vila d’art i cultura.

Tiana necessita un equipament cultural polivalent al servei del municipi, i més en els moments actuals, en què, tant les sales del Casal com la Sala Albéniz entren dins d’’El projecte de la rehabilitació parcial i dignificació de l’edifici catalogat dins del patrimoni arquitectònic de la ciutat”, actualment en redacció per part de l’AMB i en base a la subvenció concedida per l’AMB amb fons FEDER, i que comportarà, a partir del moment en què s’iniciïn les obres, un espai de temps llarg sense poder-ne disposar.

Junts per Tiana i Jxcat hem presentat una proposta conjunta al ple municipal que dona suport al projecte de remodelació de la masia de can Riera que el regidor Mateu Hernández i el seu equip van treballar des de l’àrea d’urbanisme. El projecte, que haurà de sortir a exposició pública ja aquest mes de juny, pretén dignificar l’espai de la planta baixa i condicionar la primera planta perquè artistes, entitats i professionals del món de l’art i la cultura se’l puguin fer seu i dotar el poble de nous projectes, activitats i propostes culturals i artístiques.

La proposta es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Tiana i Jxcat i els vots en contra de l’equip de govern d’ERC i PSC.

 

Isaac Salvatierra i Mateu Hernández en l’acte de can Riera l’octubre passat

L’Ajuntament va encarregar el projecte de rehabilitació a l’arquitecte tianenc Marc Soldevila però està aturat. Fa uns mesos l’equip de govern va decidir situar a la primera planta oficines, desvirtuant així el procés participatiu que en l’anterior mandat el govern d’Ester Pujol va fer per dotar d’un ús cultural la masia històrica.

 

Amb aquest acord per la cultura i el patrimoni de Tiana, avalat pels 5 regidors i regidores de Junts per Tiana i els 2 de Jxcat, el poble hi guanya. La superioritat numèrica dels dos grups municipals fa que el projecte pugui tirar endavant, al marge del posicionament dels grups que formen l’actual govern en minoria de l’Ajuntament de Tiana (ERC-PSC).

És per això que amb aquest acord entre Junts per Tiana i Jxcat, la cultura hi guanya, Junts el poble hi guanya.

Llegeix aquí la proposta d’acord sobre can Riera presentada conjuntament al ple municipal del mes de juny.

El debat al ple sobre can Riera

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.