Protesta de Junts per Tiana per l’obstrucció de l’alcaldessa a la tasca de l’oposició

L’article 77 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local estableix un termini de 5 dies naturals per donar resposta als documents que demanen els regidors.

Article 77, LRBRL
Tots els membres de les corporacions locals tenen dret a obtenir de l’alcalde o del president, o de la comissió de govern, tots els antecedents, les dades o les informacions que són en poder dels serveis de la corporació i són necessaris per al desenvolupament de llur funció. La sol·licitud d’exercici del dret recollit en el paràgraf anterior haurà de ser resolta motivadament en els cinc dies naturals següents al dia en què s’hagués presentat.

 

La interpretació que fa l’alcaldessa de Tiana d’agafar-se a un termini de 30 dies emparant-se en un article de la llei de la Transparència per endarrerir l’accés a la informació municipal que es tracta al ple no aplica, va en contra l’esperit del legislador de la llei de Transparència. És evident que una llei del 2013 que amplia drets de la ciutadania no es pot utilitzar com a arma llancívola contra una llei del 1985 per limitar drets dels càrrecs electes.

 

S’ha obert un precedent a l’Ajuntament de Tiana que obre la porta a qualsevol alcalde a impedir o retardar l’accés a informació municipal de manera discrecional, tan sols pels seus interessos polítics. La interpretació de l’alcaldessa vulnera la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, i també vulnera un dret fonamental com és el de la Participació Política, article 23 de la Constitució.

 

Article 23, CE.

Els ciutadans tenen el dret a participar en els afers públics, directament o per mitjà de representants lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal.

 

Volem fer constar aquesta protesta i recordar que la secretària municipal es va oferir a mediar per evitar que uns regidors hagin d’acudir a un ple municipal sense la informació a la qual tenen dret a tenir per poder fer la seva feina, que no és altra que la de representar el poble de Tiana. La reunió encara no s’ha produït.

Nosaltres lluitem ara pels nostres drets, però també estem lluitant pels futurs regidors de l’oposició dels mandats següents, siguin quins siguin. Preguntem–nos quin Ajuntament de Tiana volem i quina és la qualitat democràtica d’aquesta institució.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.