Tiana encara està bruta

Junts per Tiana porta al ple del mes de gener la mala gestió de la recollida de residus que ha tornat a provocar desbordaments en els contenidors. Fa més d’un any que hi estem a sobre. Hem avisat i hem fet propostes a l’equip de govern, que lluny d’acceptar-les, ha deixat que el problema es faci gran.

El desembre de 2019, el grup municipal de Junts per Tiana va formular una interpel·lació a l’equip de govern sobre la recollida de residus i la neteja de la via pública.Un any més tard, havent comprovat que els problemes persisteixen i que no es van acceptar les propostes de Junts per
Tiana, insistim en les mateixes preguntes:

 • Quin seguiment s’està fent des de l’equip de govern per garantir la qualitat del servei de
  recollida d’escombraries i neteja viària?
 • Per garantir l’estandarització de la qualitat, el plec de condicions tècniques fixava un sistema
  de control de la prestació del servei per part de l’empresa contractista a partir d’una sèrie
  d’indicadors. S’està duent a terme aquesta gestió del control de qualitat?
 • L’Ajuntament està fent inspeccions i seguiments aleatoris per garantir la qualitat de la prestació
  dels serveis?

 

I tornem a fer propostes per millorar el servei:

 • Crear un grup de treball amb tècnics i experts per garantir la qualitat del servei de recollida
  d’escombraries i neteja viària.
 • Reforçar i millorar la gestió del control de qualitat i augmentar la inspecció, si cal a través
  d’una entitat col·laboradora.
 • Fer un seguiment setmanal a la Junta de Govern Local
 • Augmentar el pressupost en educació ambiental, especialment comunitària i a comerços i
  serveis.
 • Engegar una campanya específica d’informació del sistema de recollida selectiva porta a
  porta per a famílies que venen a viure al poble.
 • Crear un grup de treball amb els grups municipals per reformar l’ordenança de convivència
  ciutadana i estudiar ampliar les sancions.

 

Fa un any que insistim

Fa un any que Junts per Tiana proposa a l’equip de govern un seguit de mesures per millorar el sistema de recollida selectiva. El 4 de desembre del 2019, l’agrupació electoral va portar al ple municipal la situació d’acumulacions als contenidors i la sensació generalitzada que els carrers de Tiana estaven més bruts.

El toc d’alerta va servir perquè en aquell moment el regidor Àlex Robles admetés durant el ple municipal que calia millorar la gestió, sense acceptar cap de les propostes que va fer el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra.

El mes de setembre, Junts per Tiana, va tornar a fer un toc d’alerta. El confinament arran de la Covid-19, va provocar que es generessin més residus. Però l’equip de govern no va preveure cap reforç. Al final de l’estiu la situació tornava a ser complicada.

 


Ara, Junts per Tiana, torna a portar la problemàtica derivada d’una mala gestió al ple municipal. L’equip de govern no va actuar amb previsió i dies abans de les festes de Nadal i dels dies clau on es generen més residus els contenidors estaven plens, provocant nous desbordaments dels contenidors. En alguns punts, fins i tot generant un problema d’insalubritat.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.