Tiana està bruta: Junts per Tiana demana a l’equip de govern que es posi les piles

 

Des dels últims mesos hi ha una percepció generalitzada que els carrers de Tiana estan més bruts. Hi ha una percepció generalitzada que als contenidors d’envasos, paper o vidre s’hi amuntega brossa perquè no es buiden amb la freqüència que caldria per falta d’una planificació, tenint en compte els usos i les necessitats de cada zona del poble.

 

El servei de neteja municipal hauria de tenir com a prioritat el manteniment continuat, adequat a cada realitat, determinada per factors com el trànsit de persones i vehicles o l’activitat comercial i cultural.

Altres equipaments, com el cementiri municipal, acostumen a estat bruts o deixats.

Arran d’això, el grup municipal de Junts per Tiana ha preguntat al ple:

 

  • Quin seguiment s’està fent des de l’equip de govern per garantir la qualitat del servei de recollida d’escombraries i neteja viària?
  • Per garantir l’estandarització de la qualitat, el plec de condicions tècniques fixava un sistema de control de la prestació del servei per part de l’empresa contractista a partir d’una sèrie d’indicadors. S’està duent a terme aquesta gestió del control de qualitat?
  • L’Ajuntament està fent inspeccions i seguiments aleatoris per garantir la qualitat de la prestació dels serveis?

 

Des d’aquest estiu, que els desbordaments als contenidors de reciclatge es repeteixen en diferents zones de Tiana. Desbordaments perquè els contenidors són plens i ja no hi cap més brossa.

 

Aquest és el seguiment que ha fet Junts per Tiana. Passa el cursor damunt la foto i veuràs el mes i la zona.

 

 

`

Però, a més, hi ha altres problemes. La manca de neteja al carrer provoca que estiguin plens de fulles i que no es treguin les males herbes, que ho es netegi el rastre de les caques de gossos i que les papereres estiguin plenes.

 

Aquests darrers dies, a més, amb la caiguda de la fulla dels arbres, les voreres, com la que voreja l’escola Lola Anglada, estan així:

 

 

El regidor de Medi Ambient, Àlex Robles, ha admès durant el ple municipal que cal millorar la gestió. El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha fet un seguit de propostes:

  • Crear un grup de treball amb tècnics i experts per garantir la qualitat del servei de recollida d’escombraries i neteja viària.
  • Reforçar i millorar la gestió del control de qualitat i augmentar la inspecció, si cal a través d’una entitat col·laboradora.
  • Fer un seguiment a la Junta de Govern Local.
  • Augmentar els recursos en educació ambiental, especialment comunitària i a comerços i serveis.
  • Crear un grup de treball amb els grups municipals per reformar l’ordenança de neteja de via pública i de convivència ciutadana i estudiar ampliar les sancions.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.