Persistim per resoldre el problema de les paneroles a la Ciutadella

Junts per Tiana fa un any que fa el seguiment de la plaga de paneroles que afecta la Ciutadella. El mes de novembre del 2018 els veïns i veïnes ens van alertar de la situació que aquest estiu es va agreujar.

Després de dues reunions amb els veïns i veïnes, una reunió amb el regidor de l’àrea de Medi Ambient i el seguiment constant per part de membres de Junts per Tiana en contacte directe amb els veïns i veïnes, avui tornem a portar les paneroles al ple.

La regidora Núria Amado pregunta a l’equip de govern:

  • S’han formalitzat nous contractes administratius en relació al manteniment del clavegueram i al control de plagues per fer front al compromís d’augmentar i millorar els mitjans per eradicar la plaga?
  • S’ha creat el grup de referència amb tècnics municipals i experts?
  • S’han iniciat les gestions per a la línia d’ajuts als veïns afectats per la plaga?
  • S’ha elaborat un protocol d’actuació?
  • S’està fent seguiment de les actuacions a la Junta de Govern Local?
  • Quan s’activarà la pàgina d’informació al web municipal sobre espècies invasores?

Llegeix aquí les preguntes que presentem al ple.

Cronologia

4 de novembre del 2018: Primera reunió amb els veïns i veïnes

Els regidors de Junts per Tiana es reuneixen a la Ciutadella en la primera trobada d’Idees per Tiana, les reunions veïnals per a la redacció del programa electoral. Els veïns i veïnes fan notar la seva preocupació pel problema de les paneroles.

La Ciutadella

Maig del 2019: Compromís de Junts per Tiana

El programa electoral de Junts per Tiana inclou el control de plagues d’aquest tipus arran de la problemàtica a la Ciutadella.

26 d’agost del 2019: Segona reunió amb els veïns i veïnes

Els regidors de Junts per Tiana es tronen a reunir a la Ciutadella on el problema ha proliferat. S’acorda amb els veïns i veïnes les accions a fer mitjançant la via política i es concreten les demandes que es portaran al ple municipal amb el seu vistiplau.

 

4 de setembre del 2019: Reunió amb el regidor de Medi Ambient

La regidora de Junts per Tiana Núria Amado es reuneix amb el regidor de Medi Ambient per traslladar-li el problema. Aquell mateix dia es revisen entrades al clavegueram dels carrers de la Ciutadella més afectats.

 

9 de setembre del 2019: Ple municipal

S’arriba a un acord amb el PSC i es presenta la moció conjuntament. Amb els 7 vots dels grups de l’oposició hi ha la majoria absoluta perquè tiri endavant. Els partits de l’equip de govern s’hi sumen i s’aprova destinar una partida en el pressupost del 2019 per aplicar mesures urgents i obrir una línia d’ajuts per als tractaments als habitatges dels veïns i veïnes afectats.

Llegeix aquí la moció

5 de novembre del 2019: Ple municipal

Junts per Tiana porta una bateria de preguntes per comprovar si les mesures urgents aprovades en el ple de setembre s’estan aplicant.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.