Junts demana l’aturada temporal de les obres del carrer Matas

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha registrat una petició perquè s’aturin les obres del projecte del carrer Matas.

El projecte de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’ha modificat i preveu l’enderroc de la Plaça del Monument a Anselm Clavé (plaça dels 4 banquets) i l’enderroc del mateix monument. El monolit instal.lat pel Coro de Tiana es va fer per subscripció popular i el va triar i pagar el poble.

El motiu de la modificació del projecte és per evitar que els cotxes facin la volta actual i puguin accedir al carrer Mediterrània directament. Novament s’enderroca un espai històric per afavorir l’ús del cotxe.

El portaveu, Isaac Salvatierra, i la regidora Cristina Comas van conèixer ahir la modificació del projecte via telefònica en conversa amb la regidora d’urbanisme, Núria Garcia, després de comprovar que estaven desmuntant el monument a Clavé. Moments més tard va registrar, via telemàtica, la petició d’aturada temporal del projecte.

En la petició s’exposen els mateixos arguments de l’alcaldessa per aturar el pla parcial de can Matas: “En un post penjat per vostè mateixa fa unes setmanes a Facebook, va defensar una Tiana “a escala de poble” com un dels motius per suspendre la llicència del pla parcial de Can Matas. Amb el mateix argument li demano que suspengui temporalment l’execució del projecte del carrer Matas en aquest tram per repensar, entre tots, una solució que faci compatible la mobilitat a peu, amb l’accés al nou aparcament de Can Cosme en cotxe i amb el màxim respecte a la nostra memòria col•lectiva”.

  Carta a l'alcaldessa per aturar les obres del carrer Matas (45,2 KiB)

Reunió urgent

Isaac Salvatierra i Cristina Comas es reuniran demà amb la regidora d’urbanisme, Núria Garcia, per abordar una solució consensuada. La proposta passa per aturar el projecte i repensar el que afecta la plaça dels quatre banquets en el consell d’urbanisme.

En una nota a facebook, Isaac Salvatierra, va denunciar, un cop més, la manca d’informació i trnasparència de l’equip de govern municipal: “La regidora d’Urbanisme m’ha confirmat que “es trasllada” la plaça dels 4 banquets uns metres perquè els cotxes que baixen del carrer de la Pau puguin girar pel carrer Mediterrània. Junts per Tiana desconeixíem la modificació del projecte. És una mena de 155 metropolità perquè, ni el projecte inicial de l’AMB, ni la seva modificació, han passat pel ple municipal. Un ple municipal en què l’equip de govern (PSC) no té majoria i està obligat a negociar amb la resta de forces. El monòlit del monument a Clavé s’havia de salvar però no serà així perquè no té fonaments. Només se salvarà el bust i la placa”.

 

Et pot interessar

Un Comentari

  • maria eulalia palou 21 de març de 2018   Reply →

    Ho trobo molt malanent. Considero que és una obra TOTALMENT innecessària. Passi sovint amb cotxe i no tibc cap problema per accedir al C. Mediterrani des del c. Matas ( de baixada). Condueixo un cotxe gran o un de petit i no hi ha cap problema…

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.