Des de l’oposició es poden canviar les coses: bus directe a Barcelona

Ara sí. El ple municipal ha aprovat la moció sobre la millora dels transport públic que Junts per Tiana ha tornat a presentar. L’equip de govern (PSC), amb 4 regidors, s’ha quedat en minoria, només amb el vot del PP, i la moció presentada s’ha aprovat amb el vot a favor dels 7 regidors dels grups de l’oposició PDeCAT (2), Junts per Tiana (2), ERC (2) i la CUP (1),  (el regidor del PDeCAT, Xavier Galceran no ha assistit al ple).

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha explicat com cal prioritzar les necessitats dels tianencs a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, per davant l’estratègia global.

 

El mes de febrer, quan es van anunciar les restriccions de vehicles a l’Àrea Metropolitana en episodis de contaminació, Junts ja va presentar la proposta que passa per a un autobús directe, i no contaminant, de Tiana a Barcelona, entre 9 millores més. No va prosperar amb el vot en contra de PSC, ERC -aleshores a l’equip de govern- i el PP.

En coherència amb les gestions que està desenvolupant l’Ajuntament de Tiana per millorar el transport públic, en coherència amb els programes electorals de la majoria de forces polítiques representades al consistori i conscients que cal seguir treballant per reduir l’ús del vehicle privat i els efectes que produeix sobre el medi ambient, hem tornat a presentar la moció, i aquest cop sí, ha prosperat.

La proposta inclou:

1. Reclamar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) la creació d’una línia d’autobús exprés entre Tiana i el centre de Barcelona que faci el trajecte per carretera en menys de 40 minuts i amb una freqüència de pas raonable. Alella disposa d’aquest servei des del novembre passat.

2. Revisar el servei actual de la xarxa d’autobús a Tiana i prioritzar la connexió ràpida amb l’estació de tren de Montgat i l’estació de metro de Badalona, amb una millor coordinació horària bus-tren.

3.Reclamar la connexió directa amb autobús de Tiana a l’hospital Germans Trias i Pujol.

4. Revisar el servei d’autobús nocturn a Tiana, tant pel que fa a l’itinerari com la freqüència de pas.

5. Sol·licitar un informe a l’ATM i a la policia local de Tiana sobre la velocitat excessiva dels autobusos de l’operadora TUSGSAL per la carretera al seu pas pel centre de Tiana, especialment el Nitbus.

6. Reclamar a la Generalitat la posada en funcionament del carril bus VAO a l’autopista C-31 fins a Montgat per facilitar l’accés a la capital amb autobús interurbà.

7. Reclamar a l’AMB i a l’Ajuntament de Montgat convertir en el termini més breu possible part de l’aparcament proper a l’estació de tren de Montgat en una aparcament exclusiu i gratuït per als usuaris de Renfe (park and ride), en coherència amb el compromís metropolità per la mobilitat neta de l’AMB.

8. Promocionar des de l’Ajuntament de Tiana l’ús del cotxe compartit millorant la plataforma existent a la web municipal i fent-ne més difusió.

Aquí podeu llegir la moció sencera:

  Moció Transport Públic (Desembre) (94,3 KiB)

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.