Més transport públic. L’article a la revista municipal

Un gran nombre de tianencs i tianenques es desplacen cada dia en vehicle privat a Barcelona per treballar o estudiar. A Tiana, la connexió en transport públic a la capital catalana està lligada al tren. Això implica: més temps, en el cas que es vagi en autobús fins a l’estació de Renfe, o més diners, pels qui deixen el cotxe a l’aparcament regulat de Montgat i després agafen el tren.

Quan es declari un episodi de contaminació ambiental, la meitat dels cotxes matriculats –els que no disposen del distintiu ambiental de la DGT–, no podran entrar a Barcelona. La mesura serà permanent el 2020. La lluita contra la contaminació de l’aire només podrà ser efectiva amb un transport públic eficient, ràpid, econòmic, còmode i ecològic.

Tiana és dels pocs municipis de l’AMB sense connexió de tren, tramvia o metro. En canvi, la majoria de pobles de l’interior del Maresme disposen d’un bus directe a Barcelona.

 

Junts va presentar una moció en el ple del febrer que reclamava, entre altres mesures:

– La creació d’una línia d’autobús exprés entre Tiana i el centre de Barcelona.

– Prioritzar la connexió ràpida amb bus a l’estació de Renfe de Montgat i el metro de Badalona, amb una millor coordinació horària amb el tren.

– Reclamar la connexió directa amb bus a l’hospital Germans Trias i Pujol.

– Revisar l’itinerari i la freqüència de pas de l’autobús nocturn.

– Reclamar el carril bus VAO a la C-31 fins a Montgat per facilitar el pas a l’autobús interurbà.

– Implantar un aparcament exclusiu i gratuït per als usuaris de Renfe (park and ride) al costat de l’estació de Montgat.

– Promocionar des de l’Ajuntament de Tiana l’ús del cotxe compartit.
La moció de Junts no es va poder aprovar pel vot en contra del bloc PSC, ERC i PP. Que l’AMB digués –i no ho ha fet– que vol prioritzar altres mesures, es podria entendre. El que no es pot entendre és que l’equip de govern es posi la bena abans de la ferida i renunciï a defensar els interessos dels seus veïns davant el govern metropolità, just quan és a punt de començar la gran ofensiva contra la contaminació de l’aire. Desincentivar l’ús del cotxe hauria de ser una prioritat.

Encara no has vist l’autobús de Junts?

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.