Un pla per salvar el comerç

No podem esperar més. Hem de fer el possible per reactivar el comerç del poble. Junts per Tiana ha treballat aquestes setmanes en una enquesta que hem fet a 70 botigues, restaurants i serveis per conèixer les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del comerç local. D’aquí uns dies donarem a conèixer l’estudi complet, amb conclusions molt interessants, i el lliurarem a l’equip de govern perquè el tingui com a eina de treball. En el disseny de l’enquesta i en l’estudi i les conclusions posteriors ens han assessorat tècnics de promoció econòmica, a qui agraïm la seva col·laboració.

La situació del comerç a Tiana va a pitjor i l’equip de govern continua sense moure fitxa. Cal un pla integral ambiciós. Cal resoldre el problema de l’aparcament. Calen ajudes per modernitzar l’oferta existent, incorporant les noves tecnologies. Cal assessorament i suport als emprenedors. I calen campanyes de promoció i fidelització estimulants i imaginatives.

Un poble sense vida comercial és un poble mort. I, malauradament, durant moltes hores del dia, molt dies a la setmana, Tiana sembla un poble fantasma. De la mateixa manera que hem d’atendre les emergències socials, hem d’atendre amb polítiques excepcionals l’excepcional crisi que viu el comerç local.

Hem proposat crear un Consell de Promoció Econòmica per reunir tots els sectors afectats, fer una diagnosi i pactar accions concretes. A falta del lideratge de l’equip de govern, Junts per Tiana intentarà, des de l’oposició, empènyer el conjunt de forces per dissenyar entre tots un pla comercial.

El comerç és un dels temes que els dos regidors de Junts van tractar en una reunió amb l’alcaldessa, el 19 de gener. És la primera reunió amb Esther Pujol des que es va constituir l’Ajuntament, tot i haver-la reclamat reiterades vegades. Junts s’ha pogut reunir abans amb l’alcaldessa de Montgat que amb la de Tiana.

Un poble es construeix entre tots. Amb voluntat d’expressar les nostres ganes de treballar pel poble i com a gest a ERC per les reunions de treball mantingudes, ens vam abstenir en la votació dels pressupostos municipals al ple. Motius per votar-hi en contra n’hi havia.

Escrit a la revista municipal mesos març-abril

(Foto: Guillem Cuní)

Et pot interessar

Un Comentari

  • Esther Guillem 2 de març de 2016   Reply →

    Opino que he visitat l’Ajuntament amb una oferta per colaborar en un centre cultural que fomenti l’art, i la Alcaldessa em va dir que era una gran idea i que m’ajudarien. Això va ser a l’octubre i encara estic esperant que em diguin alguna cosa. Crec que no treuen profit de les ganes de la gent. Jo ara ja estic fent una altra cosa, i els trens passen de llarg perque l’Ajuntament no els atura i els aprofita.

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.