Les propostes de Junts al Consell de Cultura

El nou Consell de Cultura ja està constituït. La representant de Junts per Tiana és la regidora Cristina Comas. El consell s’ha concebut com un espai de participació ciutadana del qual en formen part les entitats del poble i els grups municipals, i que té l’encàrrec de fer un pla integral per a la cultura tianenca. Amb vista a la segona sessió, s’ha demanat a totes les associacions que facin la seva diagnosi per poder encetar el procés participatiu. També es convidarà a títol individual a tianencs i tianenques que tinguin un paper important en la vida cultural del poble.

Junts ja va presentar en la reunió de constitució del consell d’aquest dimarts els punts estratègics per revitalitzar la cultura tianenca:

Per un model cultural integral, de llarg recorregut i de consens

El programa amb què Junts per Tiana es va presentar a les eleccions municipals proposa treballar per un poble actiu i dinàmic, innovador i creatiu. Creiem que la Comissió de Cultura és la plataforma d’on ha de sorgir les idees, els objectius i els procediments per definir un model cultural genuï, integral i de llarg recorregut.

Aquestes són les nostres propostes per començar a treballar :

  • Elaborar el llibre blanc de la cultura a Tiana: Impulsar una comissió específica que s’encarregui de la redacció d’un document de consens, un full de ruta, pactat entre tots, que ajudi a prendre decisions polítiques a llarg termini.
  • Vincular Tiana amb l’Art i la Cultura: El llibre blanc ha d’ajudar a definir una estratègia municipal i a crear un segell propi que vinculi el poble amb l’Art i la Cultura, a partir d’una oferta atractiva, amb personalitat i equilibrada.
  • Millorar la difusió i la promoció de la cultura: El nomenament d’un responsable de comunicació institucional a l’Ajuntament ha de servir per millorar la difusió de les activitats i definir una estratègia de promoció a mida, amb iniciatives que premiïn la fidelització, per exemple amb una targeta de soci amb descomptes als espectacles.
  • Reformular la comissió de festes: Crear un espai de trobada renovat per pensar entre tots una nova Festa Major. Cal ampliar la comissió de festes, buscant nous integrants de manera proactiva. Cal una pluja d’idees perquè la Festa Major sigui popular, genuïna, intensa, intergeneracional i participativa. La Festa Major hauria de ser un espai de trobada de tot el poble, mantenint la tradició, inventant si cal nous rituals, i explorant espais i formats. També cal ser sensibles i imaginatius per millorar la resta del calendari tradicional.
  • Millorar la coordinació amb les entitats: Cal implicar tots els agents culturals en la planificació del calendari de la programació estable i del cicle festiu per bastir una oferta equilibrada i coordinada entre tots, en sigui qui en sigui l’impulsor.
  • Pensar com podem treure més partit dels equipaments i dels espais que ja tenim: Pensar entre tots com podem millorar el que tenim, dins les possibilitats del pressupost municipal. S’ha d’equipar la Sala Albéniz per convertir-la en un teatre municipal. I convertir, per exemple, la Sala d’Exposicions i la Sala Sant Jordi en espais polivalents de debò. Cal millorar la insonorització de l’Escola Municipal de Música i Dansa. Cal revisar les condicions de la cessió de l’ús de la Catequística. Cal tenir present que qualsevol espai del poble pot ser cultura.
  • Convertir El Casal en un espai de cultura: Junts proposa reformular el plec de condicions d’El Casal perquè esdevingui punt de trobada de la Tiana viva amb l’objectiu que la gestió de l’espai casi millor amb un programa cultural d’actuacions en directe de petit format, més enllà de l’estiu Jazz i de l’activitat del teatre Albéniz.
  • Impulsar el Pla Lector Municipal: La biblioteca ha de ser motor de l’activitat cultural del poble i servei d’informació a la ciutadania. A partir de l’experiència de la Comissió de lectura pública, proposem impulsar un Pla Lector Municipal, com tenen altres pobles, que impliqui els diferents agents de la comunitat educativa que incideixen en la lectura, amb l’objectiu de promoure el treball en xarxa de tots els agents educatius del poble i fixar uns criteris d’actuació que reforcin la lectura com a hàbit, font de plaer i aprenentatge.

Descarrega’t les propostes de Junts al Consell de Cultura

  Proposta Consell de Cultura 24-11-2015 (201,4 KiB)

 

Foto de capçalera: Ajuntament de Tiana

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.