Junts és millor

Hem de recuperar el debat de les idees i deixar-nos de sectarisme. El segrest de la política per la política. Més propostes i menys mofes i atacs buits cap als altres partits.

Us recomano l’article que publica avui l’Ignasi Aragay, director adjunt de l’ARA.

Quan la política queda exclusivament en mans dels polítics, corre el perill de caure en la trampa del poder pel poder, en la pèrdua de sentit i de realitat, en el regne de taifes. No parlem del càncer de la corrupció, sinó d’una cosa alhora més profunda, subtil i perillosa: el segrest de la política per la política. La política, entesa com l’organització del bé comú, l’hem de fer tots, ha de ser una tasca col·lectiva, no l’encàrrec a uns professionals. No es pot externalitzar, no es pot privatitzar. El sistema ha de ser mixt: calen professionals de l’administració -alts i no tan alts funcionaris- i alhora que els ciutadans hi participin activament. La participació política l’hem d’entendre com un servei social obligatori i permanent, que s’exerceix des de la feina, l’associacionisme, la cultura, l’empresa, a les xarxes, arreu. Una participació que, naturalment, exigeix transparència en l’exercici del poder polític.

 

Aquí el podeu llegir sencer.

Vam fer una pluja d’idees per buscar un nom i va sortir Junts. El nom ens agradava perquè representa just el que volem. Escurçar distàncies entre totes les Tianes i treballar entre tots per fer un poble millor.

Us avanço un fragment del nostre programa electoral:

Volem un Ajuntament més obert al poble. Fer de la llei de la transparència un punt de partida, un canvi cultural en la relació del ciutadà amb el seu ajuntament. Volem un govern dialogant. Amb sentit comú. Que escolti els veïns i que arribi a grans acords amb l’oposició. Sense guerres partidistes interessades, buides, de la vella política en descomposició. […] Volem dibuixar el poble del futur, modern i avançat. I per això calen grans acords entre tots.

La llista electoral és un reflex d’això. Tenim visions i procedències prou semblants i prou diferents com per formar un equip divers, transversal, amb capacitat d’escoltar la gent, de dialogar amb els partits. D’arribar a grans acords i de prendre grans decisions.

Durant la presentació a la Sala Albéniz vaig convidar els assistents a comptar quantes Tianes hi veien representades a la llista.

El poble educador, el poble que lluita per la igualtat d’oportunitats, la Tiana de l’esforç i la recompensa, l’excel·lència, el talent… La Tiana que s’il·lusiona, la Tiana emprenedora, la Tiana amb valors, la Tiana que no discrimina, la Tiana dels joves, la Tiana activa de les entitats, de la Vila d’Art i Cultura.

Junts neix impulsat per les ganes de canvi de molts veïns, que ens demanen que ens mobilitzem. La plataforma Km.0, el punt de partida per repensar Tiana, beu de molts llocs. El manifest de Km.0, signat inicialment amb gent de la CUP, ens va marcar el full de ruta. La Gemma, la Cris, la Rosa i la Mariona són membres de la plataforma La Tiana del Segle XXI. La Marina, la Gemma i jo de l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) –tot i que ho hem deixat ara per incompatibilitat. El Carles i el Toni vénen de les ampes de l’escola Lola Anglada i l’institut Tiana. El Cesc ha estat implicat al moviment 15-M. L’Andrés pertany al Partit Pirata. Junts recull la il·lusió dels nous i l’experiència dels que ja han governat, com és el cas d’en Ferran, actual regidor de Gent pel Progrés. La gran majoria hem estat implicats al moviment associatiu del poble de fa anys. Ho deia en el post anterior: el compromís cívic es demostra de moltes maneres. Com diu l’Ignasi Aragay, “la política, entesa com l’organització del bé comú, l’hem de fer tots, ha de ser una tasca col·lectiva”. Així és com entenem nosaltres la política.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.