Junts per donar un gir a l’Ajuntament

“Veïns de Tiana s’uneixen per donar un gir a l’Ajuntament”. Així titula El Punt Avui la notícia de la presentació a la premsa de la plataforma Km.0. La notícia està recollida en l’edició paper i l’edició digital.

“Amb el nom de Km.0, un nodrit grup de veïns de Tiana s’ha constituït en plataforma i la seva intenció és concórrer a les eleccions municipals del mes de maig. La voluntat és repensar el municipi i fer-ho comptant amb l’opinió dels ciutadans. Per aquest motiu engegaran un procés participatiu, del qual en sorgirà el programa electoral. La plataforma s’ha mostrat molt crítica amb les forces que tenen representació municipal. Per això ja llança un primer missatge contundent: “Es busca alcalde.”

Podeu llegir la notícia aquí.

La Vanguardia digital titula: “Veïns de Tiana creen un nou partit per a les eleccions municipals”

“Hi ha un sector del poble que no està representat (…); la gent s’adona que no l’escolten i que allò que havien votat no era el que havien de votar. Potser la política de partit entesa com de dretes o esquerres o sota unes sigles ja ha quedat obsoleta”, ha destacat Cristina Comas

Podeu llegir la notícia aquí.

La Vanguardia també cinta Km0 en un artícle sobre altres formacions al Maresme: “Nous partits polítics a Canet i Tiana”

“En Tiana, un grupo de vecinos surgidos del tejido asociativo local pretenden impulsar una plataforma electoral en la que participen todos los vecinos del municipio que lo deseen. Críticos con las formas del actual gobierno municipal, el nuevo partido se define de izquierdas y social.”

Podeu llegir la notícia aquí.

La Local Tiana ha titulat: “Km.0 prepara un nou partit per a les municipals”. La notícia també inclou àudio, amb les declaracions de Carles Campos, Cristina Comas i Xavi Bonet.

“Encara no se sap el nom del partit, ni la llista, ni el candidat ni el programa electoral. Això es decidirà amb 4 jornades de treball obertes a tothom. El nucli fundacional de “Km.0” assegura que serà la gent del poble qui ho decideixi. En aquestes trobades es parlarà de participació, transparència, educació, mobilitat, cultura, patrimoni, territori, serveis socials i economia, entre d’altres. Des de la plataforma afirmen que treballaran per una política d’esquerres i social. Tenen clares les primeres bases amb les quals es basarà el seu partit”.

Podeu llegir la notícia aquí.

Televisió de Badalona, la local més gran de Catalunya, ha dedicat dos minuts del seu informatiu ha explicar el projecte “Km0. Punt de partida per repensar Tiana”. Al llarg del vídeo expliquen els punts bàsics del procés participatiu.

“Des de la plataforma fan una crida per construir un espai polític alternatiu a partir d’un procés assembleari”

El Tot titula: “Veïns de Tiana fan pinya per canviar el govern municipal”.

“El manifest fa especial èmfasi en treballar per “un poble viu i dinàmic. Un poble per treballar-hi, per anar a comprar, passejar i fer-hi activitats. Un poble per viure-hi” i remarquen que cal “un Ajuntament amb les parets de vidre i representants que no tinguin res a amagar””.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.