Ràdio Tiana

Ràdio Tiana, 25 anys al servei del poble

L’11 de setembre del 1996 s’inaugurava Ràdio Tiana, ara fa 25 anys. L’emissora municipal naixia de l’empenta del poble i per voluntat política, i amb una clara vocació de servei públic. En un moment en que el poble estava en ple creixement urbanístic i absorbint nous tianencs, l’emissora era una eina d’integració per mantenir el poble viu.

Aquell 1996, amb Ferran Vallespinós com alcalde, Josep Antoni Ruíz de regidor de Participació Ciutadana i Isaac Salvatierra com a director de Ràdio Tiana, el poble feia un pas de gegant que amb el pas dels anys es pot valorar encara amb més intensitat.

 

El buit comunicatiu dels anys anteriors es va trencar amb aquesta eina al servei del poble. Les democràcies fortes ho són més amb mitjans de comunicació lliures, valents, que exerceixin control de govern i que vertebrin la societat. Ràdio Tiana irrompia amb força amb una graella repleta de col·laboradors i amb un objectiu que ressorgia per sobre de tots: treballar per la vertebració del poble. El que ara en diem el poble viu i que pretenia intentar frenar el trencament social que podia suposar un poble dormitori. D’aquí l’eslògan dels anys més potents de l’emissora: Junts fem poble.

 

La ràdio bevia del talent tianenc, de l’efervescència cultural, i ho projectava amplificat. La ràdio, més enllà de la funció comunicativa, va desplegar una funció social que abraçava totes les generacions, totes les entitats, i els tianencs que sempre havien viscut a Tiana i els que acabaven d’arribar.

 

El naixement de De Mortimers a Ràdio Tiana. Aquí preparant el programa a can Boter.

 

Un exèrcit de voluntaris es barrejava amb els estudiants de periodisme que van aterrar a Ràdio Tiana i ara treballen en mitjans de primera línia. La fórmula perfecte que donava força a l’emissora i la blindava per fer un autèntic control de govern. La història de Tiana es retransmetia en directe pel 107.2FM: trencament del pacte de govern, expulsió de regidors, impostos impagats, expropiació el camp de futbol, implantació de la recollida selectiva, festes majors, cavalcades de reis, l’ascens del CCE Tiana…

Les institucions són més fortes quan ho són els seus mitjans de comunicació. Retornem als objectius ara que la ràdio arriba a les noces d’argent.

Per molts anys i gràcies a tots els que heu fet gran Ràdio Tiana.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.