Els paisatges de Marc Soldevila a l’Espai Cultural

El pintor i arquitecte tianenc Marc Soldevila porta els seus ‘Paisatges d’aquí i d’allà’ a l’Espai Cultural amb motiu de la Festa Major petita de sant Antoni.

La mostra s’inaugurarà el 10 de juny i es podrà visitar a la sala que Junts per Tiana té al centre del poble fins al 20 de juny. Tota l’obra exposada estarà a la venda.

L’exposició i l’autor

La mostra està formada per 16 obres d’estil realista i una tècnica d’oli sobre fusta.

En Marc exposa habitualment a la Sala Parés de Barcelona i a Tiana, a banda de formar part de diferents col·lectius artístics com Caterva i participar en diverses formacions musicals, va guanyar els premis locals del Concurs de Pintura Ràpida de Tiana els anys 1985, 1988 i 1990.

Aquí, tot sobre en Marc Soldevila.

D’entre el 1984 fins el 2002 participa en diferents exposicions col·lectives a la sala de la Punxa (actual CAP), la sala d’exposicions del Casal i la Sala Albéniz.

Soldevila va ser un dels pintors participants en l’exposició Alegria que va inaugurar l’Espai Cultural, juntament amb bona part dels artistes locals.

L’exposició es podrà visitar cada tarda de 17 h a 20 h i els caps de setmana d’11 h a 14 h.

Un cop més aplicarem el protocol covid, amb registre a l’entrada, aforament reduït de 4 persones i ventilació permanent dins la sala.

Els paisatges reals

Els germans Santilari parlen així de l’obra de Soldevila:

En Marc pinta pensant en la realitat, cada fragment de la realitat té un moment en el qual la llum el fa excepcional. A partir d’aquesta premissa podem establir que tot es pot pintar, únicament cal saber trobar el moment, tenir la mirada descobridora.

Els paisatges d’en Marc són moments de realitat equilibrats i bells: tenen la mirada descobridora.

En aquests paisatges, el dibuix és precís i mesurat, molt allunyat del detall obsessiu, de detallar per detallar. El dibuix explica i suggereix: un petit cop de llum en una cornisa explica la profunditat d’un carrer.

En la realitat, el color canvia contínuament, la llum no és mai la mateixa entre dos punts separats ni que sigui 10 centímetres. Saber llegir la realitat a partir de la llum no és fàcil. Aquests són els ulls del pintor.

La seva pintura no ens ha deixat mai de sorprendre, s’arrisca a cada nou quadre, no es conforma en el que ja ha assolit.

Pensem que compartim un punt de vista similar: la pintura necessita temps, temps contra la pressa,  reflexió.

Agraïm a en Marc que sigui pintor i que per damunt de tot construeixi una obra única i coherent i que s’emmiralla en la millor tradició de la pintura realista.

 

Josep i Pere Santilari

 

Et pot interessar

Un Comentari

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.