coronavirus mes poble verd

Susanna Capell: La dansa entre la vulnerabilitat i la resiliència

En menys de sis mesos, la COVID-19 s’ha convertit en un fenomen mundial mostrant la seva letalitat a 5 continents del nostre planeta i Tiana no ha estat una excepció. S’han posat de manifest les diverses vulnerabilitats socials, polítiques, econòmiques, tècniques i educatives en la gestió pública que tenen els diferents territoris, països i Estats del món.

Les competències, les habilitats, les capacitats per anticipar-se, donar resposta a les necessitats i com es resisteix a l’amenaça del efectes de l’emergència sanitària i social, com els sistemes han ofert solucions i reaccions, han estat diferents i variats a cada indret. Formules màgiques? Sembla que no.  Quan es conviu amb la certesa de l’error i la presa de decisions es realitza amb informació limitada, cal assumir que hi haurà conseqüències en funció de quines son i han estat les responsabilitats dels òrgans gestors i les persones.

Les famílies tianenques han mostrat la seva resiliència i manifestat les seves, però ha sorgit un sentiment de dol, patiment, pena i impotència pel dolor que ens provoca la pèrdua de drets, llibertats i, evidentment, d’una persona estimada i volguda.

Aquest virus ha escollit deixar-nos sense persones grans que formaven part del nostre poble i de la cultura viva, persones que ens transmeten de generació en generació els valors, histories i vivències de les seves trajectòries, fonamentals en la nostra evolució com a societat.

Cal que mostrem el nostre condol i compassió a les persones i famílies afectades per la COVID-19. Acompanyant i donar-los tot el suport, sumar sinergies amb un pla de reactivació de la nostra economia local, amb un poble verd i compromès amb la lluita per l’emergència climàtica. Cal que Tiana es reinventi, cerqui alternatives, amb serenitat i energia que ens permetin una reconstrucció social i econòmica amb mirada local, promotora de drets social i oportunitats: Contra el coronavirus + POBLE.

Article de la regidora Susanna Capell publicat a la revista municipal del mes de setembre

Llegeix tot el pla Covid-19 a juntstiana.cat

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.