Més junts que mai

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de pertànyer i de comunitat, que és el que dona identitat i força als pobles. Relacionar-nos amb els que tenim més a prop ens fa més generosos. Aquestes darreres setmanes ens hem cuidat els uns als altres. Trucar a la porta d’un veí i oferir-li llimones o micacos de l’arbre del jardí… Dj’s improvisats que han amenitzat els vespres des del balcó per fer més agradable el tancament dels seus veïns i veïnes… Converses de finestra a finestra, històries compartides… Alguns han descobert les botigues de Tiana, el tracte personal i la bona qualitat dels productes durant el confinament. D’altres, racons insòlits durant les primeres passejades de la desescalada… Malgrat el confinament, hem estat més junts que mai. Aprofitem-ho. Ara és el moment. La Covid-19 ha provocat pèrdues irreparables de persones properes. Un xoc emocional i una crisi sense precedents. Però hem de mirar endavant i saber veure-hi oportunitats. És el moment de repensar el poble i posar en pràctica noves mesures que a la llarga definiran la Tiana del futur. I cal un pla. Un pla integral de mesures urgents i mesures a mitjà i llarg termini que donin forma a la Tiana del segle XXI i a la capacitat de garantir els serveis per a tots els seus veïns i veïnes.

Ara és el moment de reorientar totes les polítiques públiques a l’atenció social i a la generació d’ocupació estable, segura i de qualitat. I posar especial atenció en la mobilitat i en les característiques del centre del poble per fer-lo més amable per a tothom. La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic, que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur.

Ens cal un pla amb una visió global. Les mesures aïllades no solucionaran el problema a llarg termini. Cal un pla pensat i treballat, consensuat amb tots els actors del poble, que cada mesura tingui un sentit i es desplegui de manera transversal.

Article publicat a la revista municipal del mes de juny 2020

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.