Més junts que mai

Les setmanes de confinament han suposat un nou despertar del poble. Un retrobament amb veïns i veïnes. Un sentiment de pertànyer i de comunitat, que és el que dona identitat i força als pobles. Relacionar-nos amb els que tenim més a prop ens fa més generosos. Aquestes darreres setmanes ens hem cuidat els uns als altres. Trucar a la porta d’un veí i oferir-li llimones o micacos de l’arbre del jardí… Dj’s improvisats que han amenitzat els vespres des del balcó per fer més agradable el tancament dels seus veïns i veïnes… Converses de finestra a finestra, històries compartides… Alguns han descobert les botigues de Tiana, el tracte personal i la bona qualitat dels productes durant el confinament. D’altres, racons insòlits durant les primeres passejades de la desescalada… Malgrat el confinament, hem estat més junts que mai. Aprofitem-ho. Ara és el moment. La Covid-19 ha provocat pèrdues irreparables de persones properes. Un xoc emocional i una crisi sense precedents. Però hem de mirar endavant i saber veure-hi oportunitats. És el moment de repensar el poble i posar en pràctica noves mesures que a la llarga definiran la Tiana del futur. I cal un pla. Un pla integral de mesures urgents i mesures a mitjà i llarg termini que donin forma a la Tiana del segle XXI i a la capacitat de garantir els serveis per a tots els seus veïns i veïnes.

Ara és el moment de reorientar totes les polítiques públiques a l’atenció social i a la generació d’ocupació estable, segura i de qualitat. I posar especial atenció en la mobilitat i en les característiques del centre del poble per fer-lo més amable per a tothom. La distància física és un nou argument per situar les persones al centre de l’espai públic. Més enllà de l’emergència sanitària, ens cal un replantejament seriós, sensible i respectuós de l’espai públic, que incorpori les dimensions de l’ecologia urbana en un ambient segur.

Ens cal un pla amb una visió global. Les mesures aïllades no solucionaran el problema a llarg termini. Cal un pla pensat i treballat, consensuat amb tots els actors del poble, que cada mesura tingui un sentit i es desplegui de manera transversal.

Article publicat a la revista municipal del mes de juny 2020

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.