Junts per Tiana ofereix al govern municipal un pla de resposta al coronavirus

A l’hora d’escriure aquest article, la situació a la residència municipal Sant Cebrià continua sent molt greu. Junts per Tiana ens hem centrat aquestes últimes setmanes a reclamar a l’equip de govern que exercís el seu deure com a titular de l’equipament i assumís el comandament de la situació. Els indicis de descontrol, falta de prevenció i suposada desobediència per part de la direcció de la residència a les ordres de les autoritats sanitàries han estat constants. S’han allargat durant dies i així ho han comprovat els familiars i els propis responsables municipals. Una suposada mala praxis que calia frenar com abans millor, tenint en compte que l’Ajuntament de Tiana té plenes competències per suspendre temporalment la concessió, com finalment així ha fet amb el decret signat per alcaldia el 22 d’abril, que atribueix la gestió de la prestació del servei de la residència a Badalona Serveis Assistencials, l’empresa que ja assumeix l’atenció primària concertada al Barcelonès Nord.

Calia aquests dies fer un crit d’alerta a la inacció municipal davant una emergència de primer ordre, amb 27 defuncions i la pràctica totalitat dels 88 residents contagiats pel covid-19. I això ho hem fet. Amb el decret d’alcaldia signat amb més de 20 dies de retard, cal ara desitjar una ràpida recuperació als malalts i confiar que es restablirà el control a la residència municipal. No és ara el moment de demanar responsabilitats polítiques. Caldrà analitzar els fets en calma, un cop passada l’emergència.

 

Més ajuts a les famílies i un pla de reactivació de l’economia local

 

El govern municipal ha presentat diverses iniciatives per ajudar el comerç i les famílies per fer front als efectes del coronavirus. Són positives, però del tot insuficients. Amb voluntat d’ajudar, des de Junts per Tiana hem fer una proposta més àmplia, que oferim als grups del govern. Cal reorientar totes les polítiques públiques a l’atenció social i a la generació d’ocupació estable, segura i de qualitat. Per això hem presentat un Pla de contingència social i un Pla de reactivació de l’economia local. Entre moltes altres mesures, plantegem:

 

  • Més suport a famílies amb situacions personals sobrevingudes.
  • Ajuts a l’IBI amb nous topalls i nous supòsits.
  • Creació d’un Fons Públic Local per finançar projectes de reactivació comercial i empresarial.
  • Cap retallada a la cultura i el teixit associatiu.
  • Oficina d’Assessorament Municipal pel covid–19.
  • Pla Local de Salut Pública, més recursos per al consultori mèdic i Pla d’Emergències.

 

Podeu trobar totes les mesures a: juntstiana.cat

 

Trobareu totes les actuacions que hem fet aquests dies des de Junts per Tiana fent clic aquí

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.