Contra el coronavirus, més poble

En primer lloc, envio una forta abraçada a les famílies afectades pel coronavirus. Tot el nostre suport als malalts, el condol a les famílies que hagin perdut algú proper i un agraïment infinit als sanitaris i tots els professionals que tant ens estan ajudant a tots i totes. Són dies molt durs per a tothom i només ho podem afrontar amb responsabilitat, solidaritat i sentit comú. Ja han passat uns dies des que es va decretar l’alerta sanitària i el que ha quedat clar és que hem de continuar tancats a casa fins que aplanem la corba.

A la gent gran els ho devem tot. Si teniu més de 65 anys, truqueu al 93 465 75 25. No sortiu de casa. L’Ajuntament de Tiana, amb l’ajuda de voluntaris, ha ampliat el serveis d’atenció domiciliària per atendre les persones grans i amb necessitats especials i ajudar-los a fer la compra o anar a la farmàcia.

L’abastiment alimentari està garantit, de manera que podem planificar la compra per sortir el menys possible al carrer. Un agraïment molt especial a tots els botiguers i botigueres de Tiana i a totes les persones que treballen perquè puguem tenir aliments i productes de primera necessitat. Un reconeixement a la feina de la nostra pagesia.

Ara cal que els governs –també l’Ajuntament de Tiana– estiguin a l’altura de les circumstàncies i mobilitzin els ajuts necessaris per superar l’aturada del coronavirus. Caldran mesures socials i econòmiques sense precedents. Protegir la gent que no podrà pagar el lloguer o protegir els autònoms. Un cop definits els ajuts de la Generalitat i de l’Estat, caldrà activar un pla local de mesures complementàries. Les primeres accions que ha anunciat el govern municipal van en la bona línia, però no seran suficients. Junts per Tiana va votar que ‘no’ als pressupostos municipals aprovats fa unes setmanes, entre altres motius, perquè són poc socials. Caldrà refer-los per atendre les prioritats. Contra el coronavirus, més comunitat, més poble.

Aquesta crisi sanitària ens farà més forts com a poble i hem de ser capaços d’aprendre’n coses. L’augment de compres a les botigues del poble d’aquests dies és una bona oportunitat per consolidar hàbits de cara al futur i remuntar un model de comerç local en crisi. Les moltíssimes històries de veïns i veïnes ajudant-se i fent xarxa fan la Tiana més viva.

Molta força a tots i totes. Ens en sortirem junts. Des de Junts per Tiana hem activat el web quedatacasa.juntstiana.cat, una plataforma on els tianencs podem compartir cançons, contes o classes ben diverses per promoure una estança agradable i activa a casa.

Cuidem les persones grans. Cuidem-nos tots. Que aquesta parada inevitable sigui l’excusa per valorar allò essencial i obri una nova època més sostenible.

 

Isaac Salvatierra Pujol

Portaveu de Junts per Tiana

 

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.