Isaac Salvatierra: Carta als tianencs i tianenques

En primer lloc, envio una forta abraçada a les famílies afectades pel coronavirus. Malauradament, ja hi ha casos al nostre poble. Tot el nostre suport als malalts, el condol a les famílies que hagin perdut algú proper i un agraïment infinit als sanitaris i tots els professionals que tant ens estan ajudant a tots i totes. Són dies molt durs per a tothom i només ho podem afrontar amb responsabilitat, solidaritat i sentit comú. Ja han passat uns dies des que es va decretar l’alerta sanitària i el que ha quedat clar és que hem de continuar tancats a casa. En la línia del que reclama el Govern i la comunitat científica, caldria aturar tota activitat que no sigui imprescindible, també totes les obres de promoció privada que comportin desplaçaments per la via pública.

L’abastiment alimentari està garantit, de manera que podem planificar la compra per sortir el menys possible al carrer. L’Ajuntament ha ampliat el serveis d’atenció domiciliària per atendre les persones grans i amb necessitats especials. Un agraïment molt especial a tots els botiguers i botigueres de Tiana i a totes les persones que treballen perquè puguem tenir aliments i productes de primera necessitat. Un reconeixement a la feina de la nostra pagesia: ara més que mai és moment de prioritzar el comerç local i el producte de proximitat.

Aquesta crisi sanitària ens farà més forts com a poble. Les moltíssimes històries de veïns i veïnes ajudant-se i fent xarxa fan la Tiana més viva. Des de Junts per Tiana hem activat el web quedatacasa.juntstiana.cat, una plataforma on els tianencs podem compartir cançons, contes o classes ben diverses per promoure una estança agradable i activa a casa.

Ara caldrà que els governs –també l’Ajuntament de Tiana– estiguin a l’altura de les circumstàncies i mobilitzin els ajuts necessaris. Caldrà protegir la gent que no podrà pagar el lloguer o protegir els autònoms. Un cop definits els ajuts de la Generalitat i de l’Estat, caldrà activar un pla de mesures locals complementàries.

Molta força a tots i totes. Cuidem les persones grans. Cuidem-nos tots. Que aquesta parada inevitable sigui l’excusa per valorar allò essencial i obri una nova època més sostenible.

 

Isaac Salvatierra Pujol

Portaveu de Junts per Tiana

 

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.