Comunicat de Junts per Tiana davant la sentència del Tribunal Suprem contra els líders cívics i polítics catalans

L’agrupació d’electors i electores Junts per Tiana manifesta el seu rebuig a la sentència condemnatòria dictada pel Tribunal Suprem contra els líders cívics i polítics catalans i expressa tot el seu suport i solidaritat als empresonats, a les famílies dels que són privats de llibertat, i també a les organitzacions que representen. La sentència, injusta i antidemocràtica, suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades i una regressió dels drets i llibertats de la ciutadania de Catalunya. Des de Junts per Tiana donem suport a les mobilitzacions pacífiques anunciades en les últimes hores.

 

Avui és un dia trist per a Catalunya. Per a Catalunya i per a Espanya: la sentència debilita la democràcia espanyola, on les llibertats ciutadanes estan des d’avui més restringides, on l’exercici democràtic de reunió o manifestació pot ser condemnat amb el delicte greu de sedició. Com davant la brutalitat de l’1 d’octubre, denunciem que l’única resposta de l’Estat a la legítima reivindicació de la majoria del poble català d’exercir el dret a l’autodeterminació sigui judicial i policial.

 

La sentència del Tribunal Suprem allunya una resolució política del conflicte que viu Catalunya. Demanem als responsables polítics de Catalunya i de l’Estat que liderin un procés de diàleg i negociació. La llibertat dels presos i preses i el retorn dels exiliats i exiliades ha de ser una condició indispensable per desbloquejar la situació. Des de les institucions hem de treballar per aconseguir-ho.

 

 

Tiana, 14 d’octubre de 2019

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.