Junts per Tiana presenta el seu govern a l’ombra i un pla de govern amb l’objectiu de “liderar” les polítiques públiques del poble

 

Junts per Tiana ha presentat el seu govern a l’ombra format pel candidat a l’alcaldia, Isaac Salvatierra, guanyador de les últimes eleccions municipals, i de la resta d’electes de l’agrupació d’electors i electores. Inspirat en el model britànic, el govern a l’ombra de Junts per Tiana s’encarrega de fer control de l’acció de govern i defensar el programa electoral de la força guanyadora de les municipals. Junts ja va constituir un govern a l’ombra l’any 2015 per fer seguiment del govern format pel PSC i ERC.

“Vam guanyar les eleccions i tenim la responsabilitat de portar la iniciativa i liderar les polítiques públiques d’aquest poble”, ha afirmat Isaac Salvatierra en la presentació del govern a l’ombra. El govern a l’ombra està format per 5 regidors i regidores, tots ells membres del ple municipal. La distribució d’àrees és la següent:

 

  • Isaac Salvatierra: Impuls democràtic, govern obert, poble viu i innovació social.
  • Susanna Capell: Qualitat de vida, drets socials, feminismes, poble educador, infància, joventut i violències.
  • Cristina Comas: Cultura, patrimoni i esports.
  • Núria Amado: Desenvolupament econòmic, comerç, consum, espai públic, prevenció i seguretat.
  • Ramon Coll: Ecologia, emergència climàtica, mobilitat, accessibilitat, salut, envelliment i cures. 

 

L’equip de regidors a l’ombra es recolza amb els membres de l’assemblea i de la candidatura electoral de l’agrupació. Marina Perejuan és experta en igualtat i feminismes; Vicenç Martí, en participació ciutadana; Jordi Marí, en accessibilitat, i Xavi Bonet, en transició digital i govern obert.

 

Pla de govern

El govern a l’ombra es presenta amb un Pla de Govern per a Tiana 2019-2023 amb 400 accions de govern agrupades en 5 eixos i 58 apartats. El 5 eixos principals són:

 

  • Drets socials i qualitat de vida
  • Ecologia i emergència climàtica
  • Poble viu
  • Poble educador
  • Impuls democràtic i innovació 

Diu la introducció del document: “Cal un govern que gestioni bé i un programa d’orientació republicana, amb capacitat de transformació i que acosti la governança a la ciutadania. Cor, sentit comú, talent, feina ben feta, excel·lència: ingredients amb què hem cuinat aquest pla a foc lent. Al servei del poble. Amb la dedicació de sempre. Amb més força que mai”.

La proposta de pla de govern s’ha aprovat aquest dimecres a la nit en l’assemblea que Junts per Tiana ha fet a Can Boter, com a punt de partida del nou curs polític després de l’estiu.
Junts per Tiana és el primer grup del ple municipal de l’Ajuntament de Tiana. L’agrupació d’electors i electores va guanyar les eleccions municipals amb 1.348 vots (28,4%). La candidatura va guanyar a tots els col·legis electorals. És la primera vegada que una agrupació electoral guanya unes eleccions municipals a Tiana.

Podeu consultar el Pla de Govern per a Tiana 2019-2023 clicant aquí.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.