Si vols votar a Tiana, empadrona’t

Per votar a Tiana les properes eleccions municipals del 26 de maig del 2019 és indispensable formar part del cens electoral i estar empadronat. Però això no es pot fer un dia per l’altre. Hi ha uns terminis per fer-ho i ara és el moment.

Si acabes d’arribar al poble; si no saps com, però tot i fer anys que vius a Tiana, no estàs al cens; si ets estranger i fa 5 anys que tens el permís de residència… i vols votar aquestes eleccions municipals a Tiana, empadrona’t.

És molt fàcil però cal complir uns requisits i cal fer-ho abans del mes de febrer. El 30 de gener es tanca el cens que podrà votar el proper 26 de maig en les eleccions municipals. Per tant, si no estàs empadronat, ara és el moment.

Com inscriure’t al cens

Cal que t’empadronis. Tens temps fins el 30 de gener del 2019 i només cal que vagis a l’ajuntament.

A l’Oficina d’Atenció Ciutadana que hi ha a la planta baixa de l’Ajuntament et donaran els formularis per omplir i et diran quina documentació has de portar. N’hi ha prou amb el DNI i amb una còpia del contracte de lloguer o propietat del teu habitatge que demostra que vius a Tiana.

Si t’empadrones més tard del 30 de gener, no podràs votar a les properes eleccions municipals.

Si ets ciutadà de la Unió Europea…

… i vols votar a Tiana les properes eleccios municipals, has de tenir 18 anys o més; estar inscrit al Padró municipal d’habitants; i si anteriorment no has participat en processos electorals, disposes fins el dia 30 de gener de 2019 per anar personalment a l’Ajuntament a fer una declaració formal d’intenció de vot, o bé pots adreçar-te a l’Oficina del Cens Electoral.

A les eleccions municipals, els estrangers residents de països comunitaris i els residents estrangers d’Argentina, Paraguai, Colòmbia, Perú, Equador, Xile Bolívia i altres països amb més de 5 anys de residència a l’Estat tenen dret a poder votar. Cal tenir 18 anys o més; estar inscrit al Padró municipal d’habitants; tenir l’autorització de residència a l’Estat espanyol; haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l’acord corresponent: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per a la resta de països; i sol·licitar la inscripció en el cens electoral a l’Oficina del Cens Electoral o bé personament a l’ajuntament, a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins el 15 de gener de 2019.

Estar inscrit al cens electoral és indispensable per a votar, i els terminis per garantir el dret de vot acaben el 30 de gener (nacionals de la UE) i el 15 de gener (nacionals d’altres països).

Empadrona’t!

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.