Comunicat arran dels darrers robatoris. Cal un pla de seguretat i una gestió eficaç, eficient i socialment sostenible

Davant els robatoris que hi hagut aquesta setmana a la urbanització Les Costes i a les cases Les Margarites del Passeig de la Vilesa, un d’ells amb violència, Junts per Tiana vol posar de relleu que calen polítiques decidides sobre seguretat, amb planificació i accions concretes en el terreny de la prevenció i l’actuació policial.

Entenem la complexitat que representa fer front a la situació i que s’ha fet ja un primer esforç amb la instal·lació de les càmeres i la futura col·locació de nous dispositius, però creiem que cal fer un pas més que garanteixi la seguretat dels veïns i veïnes i la bona feina de la Policia Local.

Afrontem un estiu encara més complex amb un cap de la policia local interí i amb baixes al cos derivades del cas Enredadera.
Junts per Tiana va demanar a la darrera junta de seguretat local l’elaboració d’un Pla Local de Seguretat que analitzi la situació al poble i estableixi mesures a la mida de la problemàtica que hi ha a Tiana. Un pla de seguretat elaborat per professionals que faci la diagnosi, defineixi els objectius i accions, i després en faci l’avaluació.

En la nostra societat, la gestió de la seguretat és un repte complex en mans dels diferents nivells de l’Administració pública i requereix, cada cop més, d’una visió àmplia que abasti els objectius de les polítiques públiques de seguretat, la capacitat de servei dels diferents actors, la sensibilitat de les demandes de la ciutadania i la disponibilitat d’instruments que n’assegurin la coordinació i garanteixin la resposta.

La Llei d’ordenació del sistema de seguretat de Catalunya ofereix els plans locals de seguretat com una eina clau per facilitar i ordenar la gestió de la seguretat a escala local.
Junts per Tiana ha traslladat la petició del Pla Local de Seguretat a la junta de seguretat, al ple municipal i el mes passat va presentar al ple de pressupostos una esmena on es preveia una partida per a l’elaboració de la primera fase del Pla Local de Seguretat. El PSC, grup de govern a Tiana, i el PP hi van votar en contra impedint que aquest any es pogués començar la redacció del pla local de seguretat.

Junts per Tiana vol una seguretat ciutadana eficaç, eficient i socialment sostenible, amb una intervenció que permeti als ciutadans el seu desenvolupament personal, familiar i social en un parc pacífic i democràtic. Aquest ideal ha de comptar amb la decidida implicació d’actors conscients i compromesos, creant espais comunitaris i descentralitzats amb els quals puguin participar tots els ciutadans, tant en la identificació d’amenaces com dels mitjans necessaris per afrontar-les. I les dues eines essencials són el Pla Local de Seguretat i el Consell Local de Seguretat Ciutadana.

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.