Junts demana 4 noves mesures a l’alcaldessa davant el cas ‘Enredadera’

Junts per Tiana demana 4 noves mesures a l’alcaldessa de Tiana davant el cas ‘Enredadera’.

El jutjat número 2 de Badalona investiga una trama d’adjudicacions de radars, semàfors i dispositius de seguretat i cursos de formació que ha derivat en una operació policial que s’ha fet sumultàniament a diferents municipis de Catalunya i de l’Estat espanyol, entre ells Tiana. La policia ha demanat documentació a l’Ajuntament de 4 expedients i ha escorcollat la comissaria. Entre els 15 investigats que van anar a declarar hi ha el cap de la policia local de Tiana que ha quedat en llibertat amb càrrecs, retirada de passaport compareixences periòdiques als jutjats.

Hi ha més de 50 investigats de tot l’estat espanyol acusats de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, malversació de diners públics, tràfic d’influències, revelació d’informació privilegiada, falsedat documental, suborn, alteració de preus de concurs públic i pertinença a organització criminal.

Junts va demanar el cessament de funcions del cap de la policia local, que l’alcaldessa va fer efectiu divendres 5 de juliol.

Ara demanem 4 mesures més:

  1. Demanar als Serveis jurídics i la Secretaria municipal que obrin una comissió per tal d’auditar i analitzar tots els contractes municipals en els quals va intervenir el funcionari investigat.
  2. Comparèixer com a part perjudicada en la causa que s’investiga.
  3. Compliment del Codi Ètic i de Bon Govern aprovat en el ple del març del 2015. El punt 7 diu que s’hauria d’haver constituït una Comissió d’ètica amb representants de tots els grups municipals, dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i de la ciutadania. Entre les funcions de la Comissió d’ètica hi ha la d’elaborar un informe de seguiment anual per al ple i l’equip de govern i un informe trimestral per a la Junta de Portaveus. Ampliar-ho a mesures com creació bustia etica i de bon govern.
  4. Que s’implantin les mesures necessàries perquè aquesta situació tingui el menor impacte possible en la Policia Local de Tiana.

 

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.