Junts fa 3 anys que demana informació sobre la contractació dels dispositius de seguretat de la Policia Local

El jutjat número 2 de Badalona investiga una trama d’adjudicacions de radars, semàfors i dispositius de seguretat que ha derivat en una operació policial que s’ha fet sumultàniament a diferents municipis de Catalunya i de l’Estat espanyol, entre ells Tiana. La policia ha demanat documentació a l’Ajuntament i ha escorcollat la comissaria. Entre els 15 investigats hi ha el cap de la policia local de Tiana que haurà d’anar a declarar els propers dies al jutjat de Badalona.

Aquests darrers tres anys Junts per Tiana ha estat a l’aguaït de totes les adjudicacions que s’han fet en matèria de dispositius de seguretat. Ha portat al ple diverses preguntes i ha preguntat, també, en privat sobre  alguns dels tràmits que s’han fet. La polèmica pel radar de Montgat i la investigació que es va obrir fa més de 2 anys als jutjats va alertar l’agrupació d’electors.

Aquestes són les gestions que s’han fet fins ara:

2015

L’any 2015, 5 mesos després de l’entada del nou equip de govern a l’Ajuntament i dels nous grups de l’oposició, Junts per Tiana va advertir els canvis en la Policia Local. L’alcaldessa fitxava un nou caporal i li delegava les funcions de cap de la policia local apartant els fins aleshores sots inspector.

El nomenament no es va notificar als grups municipals i Junts va preguntar al ple els motius de la nova incorporació i les funcions que se li han encarregat. Junts per Tiana va entrar una interpel·lació al ple sobre la preparació de l’agent i els motius pels quals se l’havia fitxat.

  • És cert que entra en comissió de serveis un nou caporal i que hi ha previst que faci de cap de la policia durant les vacances del sotsinspector?
  • Si és cert, ja que és un caporal i no té un rang superior, per què no s’ha prioritzat la promoció interna donant aquestes funcions a un caporal de la policia local?
  • Tot aquest moviment és per arraconar el cap de la policia local que té el rang de sotsinspector?
  • Quina formació té aquesta persona que s’incorpora que el faci millor que els altres caporals de la policia local? Té estudis superiors? Quins estudis té?
  • Quin perfil té aquesta persona si ha d’assumir les tasques de cap de la policia local.

2016

El 6 de juliol del 2016, la junta de govern aprova la compra d’un lector de matrícules. El 13 de setembre, després de rebre l’acta d’aquesta junta de govern, Junts per Tiana entra al registre municipal la petició d’informació sobre la compra de l’aparell.

  Entrada al registre lector de matrícules (78,2 KiB)

2017 i 2018

El 30 de novembre del 2017, la junta de govern aprova la compra d’un radar mòbil de velocitat. L’11 de desembre, un cop rebuda l’acta de la reunió. Junts va demanar l’acta de la junta de govern, els 3 pressupostos per adjudicar el servei, la documentació de les característiques i el lloc on va instal·lat i estudis previs sobre la idoneïtat de la compra i instal·lació. En la resposta d’alcaldia a la instància de Junts, però, no es lliura res i es comunica que “la Prefactura de la Policia Local està realitzant els tràmits de sol·licitud i obtenció de pressupostos per adjudicar el contracte de subministrament” i es comunica que “un cop adjudicat se li donarà la informació sol·licitada”.

El 28 de desembre, un mes després d’aprovar la compra del radar, Junts rep l’acta de la Junta de Govern, per la via ordinària habitual, on s’aprova aquest punt i on s’explica, amb tot tipus de detalls, els tràmits per a la compra del radar mòbil. En aquesta acta es fa evident l’existència d’estudis per a la compra, així com instancies veïnals. Cap d’aquests motius es concreten en la resposta que dona l’alcaldia per escrit a Junts, ni tampoc s’adjunten els informes que segon l’acta de la junta de govern s’han fet i que havia demanat aquest grup municipal.

  Prec Radar (110,5 KiB)

Per tal de poder exercir el control de govern que tenen encarregat els grups de l’oposició i que aquest es pugui fer amb garanties, el grup municipal de Junts per Tiana va presentar un prec al ple municipal:

  • Accedir als informes previs a la compra del radar abans de la seva compra.
  • Accedir a les instancies veïnals que reclamen el radar de velocitat.
  • Accedir als tres pressupostos per al contracte de subministrament abans de la seva adjudicació.

Demanem que s’expliquin les condicions del contracte de subministrament del radar mòbil

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.