Les caques de gossos al carrer, al ple

Recollir les caques dels gossos mentre els passegem és una obligació dels seus propietaris inclosa en l’ordenança de tinença d’animals.

L’incivisme dels propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes, fa molt difícil la convivència entre els que no tenen gos, els que en tenen i recullen els excrements dels seus animals i els propietaris incívics.

Alguns veïns surten a passejar i en troben sovint. Un d’ells ha fet aquest vídeo, que ens ha fet arribar, per mostrar el camí que fa amb els seus fills: el camí de les caques de gos a tocar de la Font de can Comas.

Campanyes insuficients

L’Ajuntament de Tiana ha fet diverses campanyes. Des de la del 1996 per a censar els animals de companyia que regalava una pala recollida d’excrements, fins la darrera on també es regalaven les bosses i el portador on guardar-les quan treiem els gossos a passejar. Entremig d’aquestes dues campanyes n’hi van haver d’altres. Com la de les enganxines que apareixien allà on el gos havia fet les seves necessitats i el propietari no les havia recollit o la bandereta amb la que es marcaven les caques durant algunes jornades de sensibilització.

Però hem vist que les campanyes de conscienciació no són suficients per posar remei a aquest problema.

Què fan a altres pobles?

A tall d’exemple, l’Ajuntament de Parets del Vallès és pioner en la campanya del cens d’ADN de gossos, posat en marxa l’abril del 2016. La campanya incidia en la recollida d‘excrements en la via pública i en evitar l’abandonament dels animals. En el primer any, els cens dels gossos al municipi va créixer un 33%. Passant a tenir censats 1.854 gossos, 800 més que l’inici de la campanya. I només amb l’anunci es va notar una davallada de caques al carrer.

Molts altres municipis han seguit l’exemple de Parets del Vallès: Tordera, la Seu d’Urgell, Ribes de Freser, Salt, Mollet, etc…

I què podem fer nosaltres?

Cadascú, al carrer, recollir les caques del seu gos quan el treu a passejar.

I des de l’Ajuntament buscar solucions efectives i convincents.

És per això que des de Junts per Tiana presentem novament un prec en aquest proper ple perquè l’equip de govern de l’Ajuntament de Tiana faci un pas endavant i estudiï noves vies per solucionar aquest problema.

  Prec caques de gos (31,8 KiB)

Foto capçalera: Edelmiro Vergés

Et pot interessar

Escriu aquí el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.