L’Ajuntament contacta amb Cellnex però no aclareix per què es veu malament la TDT

Junts per Tiana ha preguntat al govern municipal sobre les gestions que està fent per resoldre la mala recepció del senyal de TDT al poble.

En el ple municipal del mes de febrer, un veí es va queixar de la indefensió i del poc suport de l’Ajuntament. En el ple de març, Junts ha demanat explicacions a la regidora Núria Garcia.

La regidora va dir el següent:

  1. L’Ajuntament ha demanat un interlocutor “vàlid” a Cellnex Telecom perquè aclareixi la situació.
  2. L’Ajuntament no ha pogut parlar encara amb un representant oficial de l’operador. La resposta rebuda fins ara és decebedora.
  3. Cellnex argumenta que “la qualitat i el nivell del senyal a Tiana és correcte”, tot i que han comprovat que hi ha habitatges amb l’antena mal orientada. Segons la zona del poble, cal orientar-la cap al repetidor de Collserola (polarització horitzontal) o cap al reemissor de ca l’Andreu (polarització vertical).
  4. Cellnex també adverteix que totes les queixes han d’anar avalades per un instal·lador oficial.
  5. L’Ajuntament també s’ha posat en contacte amb el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat (CTTI).

La resposta de Cellnex Telecom no convenç ningú i la situació continua sense resoldre’s, per bé que alguns veïns i veïnes han expressat aquests últims dies que veuen millor la TDT. Això fa pensar l’Ajuntament que Cellnex “deu estar fent algun tipus de maniobra a les seves antenes”, segons va explicar la regidora al ple.

Junts per Tiana va engegar fa un mes la campanya Sóc de Tiana i vull veure bé la TDT per fer pressió a administracions i operadors per resoldre un problema que va més enllà de l’arribada del 4G. A banda de les interferències que es poden resoldre amb la instal·lació d’un filtre LTE (més informació aquí), a Tiana algunes famílies noten com de sobte el senyal perd qualitat o la TDT es deixa de veure sense que ningú hagi explicat exatament per què.

 

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.