Galeria: Can Peitx

Can Peitx ja és història. A la casa, del 1880, hi va viure i estiuejar Rosendo Peitx, vicepresident de la Diputació de Barcelona, i un dels cinc fills adoptius que té Tiana. La finca amb el jardí tancat pel mur ondulat que, aquest sí, està protegit pel catàleg, tenia capella pròpia i un celler dins la casa.

Entre el que els promotors han decidit conservar a iniciativa propia, hi ha la piscina. Una joia del romanticisme tianenc de l’època.

 

 

Era una finca amb elements de tipus neoclàssic, que, juntament amb altres cases similars, donen identitat i caràcter a Tiana i són exemples d’una època en què Isaac Albéniz o Enric Granados feien estades al poble buscant la seva tranquil·litat i inspiració.

 

 

Isaac Abéniz va viure a la finca de can Peitx abans que aixequessin la casa que ara s’ha enderrocat.

 

 

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.