L’Assemblea ratifica els dos regidors de Junts

Junts per Tiana ha ratificat per unanimitat els dos regidors que representen l’agrupació d’electors al ple municipal de l’Ajuntament de Tiana.

Isaac Salvatierra i Cristina Comas han renovat la confiança de l’assemblea amb 11 vots de tots els assistents i continuaran a l’Ajuntament fins al final del mandat previst pel maig del 2019.

Salvatierra: ‘som una agrupació d’electors, un conjunt de veïns i veïnes que ens vam  posar d’acord i vam formar una candidatura, però al final, no és tant important qui està a dalt o qui està segons l’ordre establert, sinó el treball conjunt i el treball en equip’.

L’assemblea de Junts per Tiana ha donat compliment així a un punt del Codi Ètic que donava la possibilitat de fer un relleu de regidors, quan aquests formen part de l’oposició, per què la resta de la llista pugui aprendre el funcionament intern de l’Ajuntament.

Què diu el Codi Ètic

El punt 3 del Codi Ètic sobre els Compromisos per als càrrecs electes preveu que “si es considera oportú per part de l’assemblea, les persones que ocupen un càrrec polític formant part de l’oposició podran ser rellevades cada dos anys per a afavorir que el major nombre possible de persones aprenguin el funcionament institucional des de dins”.

El punt no és obligatori, però l’assemblea va plantejar aplicar-lo en la reunió del 15 de maig, i es va posar data a la votació, que es va fer efectiva el dilluns 19 de juny, just complerts els dos anys de la investidura de Salvatierra i Comas com a regidors.

Tot i no ser un punt del Codi Ètic obligatori, aquest funcionament és una garantia interna de control de l’assemblea cap als seus regidors, una eina de transparència i de bon govern que l’agrupació d’electors ha volgut posar en valor.

Isaac Salvatierra així ho va destacar durant l’assemblea: “El plantejament de la filosofia del ple com a aprenentatge, tenir-lo recollit al codi ètic és un element important i interessant perquè també el missatge que es dona de cara la ciutadania és ‘som una agrupació d’electors, un conjunt de veïns i veïnes que ens vam  posar d’acord i vam formar una candidatura però al final no és tant important qui està a dalt o qui està segons l’ordre establert, sinó el treball conjunt i el treball en equip’”.

Salvatierra també va destacar “’excessiva burocratització del sistema” i de la necessitat de “sortir de l’ajuntament, de la Plaça de la Vila, i no caure en el parany de la comissió informativa de tot el que està absolutament reglamentat però que no pot sortir d’aquests espais tant tancats”.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.