Tiana deixarà de fer servir productes tòxics pel tractaments dels arbres a petició de Junts

Junts per Tiana ha portat al ple una moció perquè l’Ajuntament de Tiana deixi d’utilitzar productes tòxics en els tractaments dels arbres del carrer i parcs públics. La moció s’ha aprovat per unanimitat.

Ens els últims mesos s’ha detectat la utilització de Falstac, un plagicida amb cipermetrina que persisteix en els llocs ruixats fins a set mesos a la terra i a l’escorça dels arbres, amb el risc que el contacte amb superfícies tractades comporta per a la salut, en ser altament perillós per via oral, inhalatòria i dèrmica.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) categoritza la cipermetrina dins la classe II com a component “altament tòxic”. L’Agencia per a la Investigació del Càncer (IARC) la classifica com a “possible cancerigen humà”.

 

La cipermetrina és altament tòxica per als organismes aquàtics, peixos, i també per a les abelles i és el producte que es va fer servir el gener passat per tractar el pi de la Plaça dels Peixos, sense cap avís a la població i sense retirar els peixos de la bassa, provocant la seva mort.

 

  Moció fitosanitaris (57,3 KiB)

La regidora Cristina Comas ja va alertar d’aquesta situació en el ple de gener preguntant quina substància s’havia utilitzat. En aquell moment, l’equip de govern ni va informar de la substància ni li va donar la rellevància que caldria en tractar-se d’un tipus de producte que afecta la salut de les persones i els animals.

Aquesta va ser la reacció de l’equip de govern en el ple de gener:

 

Cristina Comas ha estat negociant amb Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient, per consensuar la moció. Al final, es prohibeix l’ús d’aquestes substàncies tòxiques “tret de casos excepcionals”.

Et pot interessar

Què n'opines?

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.